Cumayeri Hamascık Köyü

Cumayeri Hamascık Köyü

Hamascık Köyü Haberleri, Cumayeri Hamascık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hamascık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Hamascık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Cumayeri Hamascık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hamascık köyü son dakika gelişmeleri, Hamascık köyüne özgü yemekler, Cumayeri Hamascık köyünün tarihi, Hamascık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hamascık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hamascık , Düzce ilinin Cumayeri ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hamascık Köyü Resimleri ve Hamascık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Cumayeri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Cumayeri Düzce Arası Kaç Km? Cumayeri Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Cumayeri Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Cumayeri Hamascık Köyünde doğan biri var mı? Cumayeri Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hamascık , Düzce ilinin Cumayeri ilçesine bağlı bir köydür.

1800'lü yıllarda Ulubey,Ünye ve Fatsa ilcelerinden gelen vatantaşların kurduğu bir köydür.Köyün adının geldiği ve geçmişi Bizans Dönemine Kadar uzanmaktadır. Bizans döneminde 2 kardeş bu köyde yaşamışlar: Hamas ve Tomas. Köyün güney yakasında Hamas Tepe kesiminde ise Tomas yaşamaktaymış. Köyün güney yakasına Hamascık Tepe ve kuzey kesimine ise Tomas Tepe denilmektedir. Tomas bizansın prensi olup Hamasa küsmüştür kavga etmişlerdir.Kendi tepesine çekilmiş,ölümü beklemiştir.Bir savaşta yara alan Tomas yoğun kış koşulları altında ölmüştür bunu duyan Hamas ise üzüntüden ölmüştür.Köyün ilk yerleşen sülaleri: Yıldızlar, Durmuşlar, Gürsoylar, Tütüncüoğları, Çalışkanlar, Çobanoğulları,Güldalı Sülalesi ,Özdemirler.Köyün en eski olan hocası Molla Şakir Hoca da ilk yerleşenler arasındadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri: En Çok Köy Halkı Kendi Fırınında Ve Kuzineli Sobalarda Köy Ekmeği Yapar.Ayrıca galdiriğide meşhurdur. Köyün Kültürü bilinmemektedir.Düzce iline 35 km, Cumayeri ilçesine 15 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi Tarım , Hayvancılık Ve Fındıkçılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu vardır kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum