Dulkadiroğlu Büğlek Köyü

Dulkadiroğlu Büğlek Köyü

Büğlek Köyü haberleri, Dulkadiroğlu Büğlek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büğlek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Büğlek Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Dulkadiroğlu Büğlek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büğlek köyü son dakika gelişmeleri, Büğlek köyüne özgü yemekler, DulkadiroğluBüğlek köyünün tarihi, Büğlek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büğlek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büğlek , Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büğlek  Köyü Resimleri ve Büğlek  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dulkadiroğlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Dulkadiroğlu  Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Dulkadiroğlu Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve DulkadiroğluKöyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Büğlek  Köyünde doğan biri var mı? DulkadiroğluDoğumlu Ünlüler Kimler?

Büğlek , Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğluilçesine bağlı bir mahalledir. 

Uzun geçmişi olmayan,eski adıyla Aşağı Dereli ya da Yeni Dereli olarak bilinen bir mahalledir.2009 öncesi Dereli'ye bağlı olan Mahalle 1971 yılında Dereli'de yaşanan sel felaketi sonucu sel mağduru Aileler için kurulmuş bir yerleşkedir 1980 ve 1990 yılarında aldığı göçler sonucu gelişen bir mahalle olmuştur.2009 yerel seçimlerinde Mahalle olarak Büğlek ismini almıştır.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Mahalle şu an modernleşen dünyadan etkilenmektedir. Eski kültürü Yörük Türkmen kültürüne çok benzer.Geleneklerine sahiptirler.Mahallede bir tane ilköğretim okulu, ik tane cami vardır.Mahallede eskiden çok yaygın olan küçük baş hayvancılık tamamen tükenmiş durumdadır.

Kahramanmaraş merkezine 1 km uzaklıktadır. Mahllede Badem, ceviz, elma, armut, kiraz, vişne, kaysı, erik, zeytin, alıç, dut, şeftali, somak ekşisi, ayva gibi çeşitli meyveler yetiştirildiği gibi, tarımın diğer kolları da gelişmiş durumdadır. Pamuk, bugday, biber, soya fasulyesi, soğan, mercimek ve diğer sebze çeşitleri bol miktarda üretilmektedir.

Mahallede birçok memur, öğretmen, polis, imam, avukat, doktor, mühendis, teknik elaman ve benzeri sahalarda çalışan çok sayıda insan iş hayatına atılmış, yurdun çeşitli yerlerinde hizmet vermeye devam etmektedirler. Ayrıca okul hayatını devam ettiremeyen gençlerin geri kalanlarının büyük çoğunluğu şehirde bulunan sanayi sitelerinde ve çeşitli iş kolları olan fabrikalarda çalışarak hayatlarını sürdürmektedirler. Şu anda Mahalle halkının büyük bir kısmının maddi gelir durumları normal ve üzeri denecek durumdadırlar. Durum böyle olunca da mahalle halkının hayat kalitesi yükselmektedir. Mahallede hemen hemen her evde bir ulaşım aracı vardır. Toplu taşıma aracı bir adet mevcuttur . Eskiden atla eşekle yapılan taşımacılık şu anda yerini neredeyse tamamına yakın bir kısmını motorlu taşıtlara bırakmış durumdadır.

Mahllede ilköğretim okulu bir tanedir. mahallenin içme suyu şebekesivekanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi , PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahalle içerisinde bulunan sokakları ve caddelerde asfalttır. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. mahllenin bir de futbol sahası vardır. Ayrıca mahllede cami, Kur'an Kursu vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.