Dulkadiroğlu Kuzucak Köyü

Dulkadiroğlu Kuzucak Köyü

Kuzucak Köyü haberleri, Dulkadiroğlu Kuzucak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuzucak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Kuzucak Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Dulkadiroğlu Kuzucak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuzucak köyü son dakika gelişmeleri, Kuzucak köyüne özgü yemekler, DulkadiroğluKuzucak köyünün tarihi, Kuzucak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuzucak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuzucak , Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuzucak  Köyü Resimleri ve Kuzucak  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dulkadiroğlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Dulkadiroğlu  Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Dulkadiroğlu Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve DulkadiroğluKöyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Kuzucak  Köyünde doğan biri var mı? DulkadiroğluDoğumlu Ünlüler Kimler?

Kuzucak , Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğluilçesine bağlı bir mahalledir. 

Köyün (mahallenin) adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında pek fazla bilgi yoktur. Ancak günümüzde yaşayan köylülerin ve vefat etmiş büyüklerin söylediklerine göre yaklaşık 250 yıllık bir geçmişi olduğu bilinmektedir. Daha önce "Üce köy" diye bilinen şimdi ise tarla, bağ ve bahçe olarak kullanılan yerin yerleşim yeri olarak kullanıldığı rivayet edilmektedir. Köy halkının ise şimdiki köy yerine, bu yerin coğrafi yapısının dere yatağı ve sıklık (orman ve küçük bodur ağaçlarla kaplı alan) olduğu için saklanmaya ve korunmaya müsait olduğundan, birçok değişik yerden, zamanın eşkıyalarından saklanmak amacıyla farklı zamanlarda yerleşmişlerdir. Bilinene göre köy halkı; Malatya, Mısır kökenli aileler, Kahramanmaraş Zeynep uşağı olarak bilinen mahalleden gelenler, Büyük Nacar olarak bilinen civar köy veya köylerden gelenler, Gaziantep kazıklı mahallesinden zamanla buralara gelenlerden oluşmaktadır. Ayrıca, köyün yaklaşık olarak 10 km güneyinde bulunan bu köye bağlı Karaca ağaç obası bulunmaktadır.

ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Kuzucak Köyü'nün domates yetiştiriciliği meşhurdur ancak son yıllarda su sıkıntısından dolayı üretim azalmıştır. Hayvancılıkta son yıllarda orman dikimi nedeniyle aşırı derecede azalma meydana gelmiştir; bunda köy halkının da büyük gayretiyle yeni dikilen orman fidanlarına zarar vereceği düşüncesi etkili olmuş ve özellikle küçük baş hayvancılık yapmayı bırakmışlardır. Arazi bakımından o bölgede bulunan köylerin arasında en büyük araziye sahip olandır. Arazisinde su sıkıntısının olmasından dolayı herkes kendi su ihtiyacını karşılamak için küçük göl kuyu v.b. su kaynakları oluşturmaktadır. Köy arazisinde Türkiye'de yetişen birçok meyve ve sebze yetiştirilebilmektedir.

İlkokul vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde cami vardır. Köyde bakkal ya da market bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.