Dursunbey Adaören Köyü

Dursunbey Adaören Köyü

Adaören Köyü haberleri, Dursunbey Adaören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Adaören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Adaören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dursunbey Adaören Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Adaören Köyü son dakika gelişmeleri, Adaören Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Adaören Köyü nün tarihi, Adaören Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Adaören Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Adaören Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Adaören Köyü Resimleri ve Adaören Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Adaören Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı; üç tarafı dere ile çevrili olmasından dolayı ada, Ören bölgesine kurulduğu için de Ören denilmektedir. Bunun birleşiminden mahallenin adı oluşmuştur.Şehitli boyuna mensuptur.
[[Kurban bayramı etkinlikleri ile meşhurdur. Özellikle de kurbanın ikinci günü deve oynatma etkinliği çok güzeldir. 2 adam özel yapılmış bir deve kıyafetinin içine girerler. Ve başlarında da kadın kılığına girmiş bir adam olur. Ev ev gezer ve kurbanlık et toplarlar. Daha sonra toplanan bu et pişirilir ve bütün köyce yenilir. Ayrıca bir de futbol takımı vardır. En iyi oyuncusunun takma ismi "Clinton" dır.]]
Balıkesir iline 95 km, Dursunbey ilçesine 18 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.