Dursunbey Kavacık Köyü

Dursunbey Kavacık Köyü

Kavacık Köyü haberleri, Dursunbey Kavacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kavacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kavacık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dursunbey Kavacık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kavacık Köyü son dakika gelişmeleri, Kavacık Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Kavacık Köyü nün tarihi, Kavacık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kavacık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavacık Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavacık Köyü Resimleri ve Kavacık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Kavacık Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.Başlayan Bayram Eğlencesi bayram boyunca devam etmektedir.Bu gelenek yaklaşık 100 yılı aşkın bir süredir hala devam ettirilmektedir. -Mahallede düğünler cumartesi akşamı eğlence ve kına gecesi olarak - pazar günleri ise kız alma olarak düğümler yapılmaktadır.gelenek olarak Tirit yemeği mutlaka yapılır. -düğünlerde gençlerin rolü büyük önem taşımaktadır.
Mahallenin büyüklüğünden dolayı 3 cami - 1 ptt - 1 ilköğretim okulu - 2 akaryakıt ofisi - küçük çaplı bir sanayisi bulunan - Jandarma - 5 kahvesi - 4 market- 1 internet cafe - 2 tane süt soğutma merkesi- un fabrikası - 2 nalburiye - 3 tuhafiyeci - 2 beyaz eşya satıcısı - 1 mobilya satıcısı - 3 marangoz - 1 pimapen/demir doğroma/beton döküm - 2 Tekel bayi - 1 Ekmek Fırını - 2 adet lokanta - 1 pideci - her saat il / ilçeye otobus servisleri - 1 düğün salonu - 1 yemek evi ve herkesi kapsayacak 2 mezarlığa sahiptir - 1 sağlık ocağı ve lojmanlarına ve bunun gibi daha birçok yere sahip olan bu gibi büyük köylere destek verilmesi gerekiyor. Kavacık Ortaokulu Halısahası Da Yapılması Unutulmamıstır ve yapılmıstır suan kullanımdadır. Çocuklar Halısaha Takımı Yapılmıstır.Halısaha Isıklandırması yapılmısıtr.
Balıkesir il merkezine 75 km, Dursunbey ilçesine 24 km uzaklıktadır.Doğusunda Umurlar Köyü, batısında Meydançayırı Köyü, güneyinde Şabanlar Köyü, kuzeyinde Süleler Köyü bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım - hayvancılığa ve Şen Madencilik ( liyit kömüre ) dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.