Dursunbey Kurtlar Köyü

Dursunbey Kurtlar Köyü

Kurtlar Köyü haberleri, Dursunbey Kurtlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kurtlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kurtlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dursunbey Kurtlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurtlar Köyü son dakika gelişmeleri, Kurtlar Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Kurtlar Köyü nün tarihi, Kurtlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurtlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kurtlar Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurtlar Köyü Resimleri ve Kurtlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Kurtlar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.Oğuzların Kayı boyuna bağlı bir oymak olan "KURTLU" oymağı Batı Anadolu'da birçok köy kurmuştur.köy de Kurtlu Aşiretinin kurduğu Türk köylerindendir.Adının Kurtlar olması buna dayanır.
Balıkesir il merkezine 85 km, Dursunbey ilçesine 8 km uzaklıktadır.Dursunbey ilçesine 5 Kurtlar mahallesine 3 km uzaklıkta izmir Ankara istikametine ulaşım sağlayan Dursunbey tren istasyonu bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrıca yılın belirli dönemlerinde Dursunbey Orman İşletmesinin sağladığı orman ürünleri ihtiyaç döneminde köylünün ekonomisine katkı sağlamaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.