Dursunbey Mıcırlar Köyü

Dursunbey Mıcırlar Köyü

Mıcırlar Köyü haberleri, Dursunbey Mıcırlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mıcırlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Mıcırlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dursunbey Mıcırlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mıcırlar Köyü son dakika gelişmeleri, Mıcırlar Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Mıcırlar Köyü nün tarihi, Mıcırlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mıcırlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mıcırlar Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mıcırlar Köyü Resimleri ve Mıcırlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Mıcırlar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.Balıkesir il merkezine 115 km, Dursunbey ilçesine 23 km uzaklıktadır. Etrafı dağlarla çevrilidir, tepenin güney yamacında kuruludur. Kömür ve krom az da olsa bulunmaktadır. Yer hareketleri sonucu ortaya çıkan çeşitli fosiller tepenin etrafında bulunabilir. Ayrıca ilkel kuvars ve ametist oluşumları da burada gözlenmiştir.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi temelde tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahalleye yakın olan Odaköy kömür ocağına işçi gönderilmektedir. Ayrıca mevsimlik işçiler, bahar ve yaz aylarında tarlalarda günlük yevmiye karşılığı çalışırlar. Mahalleden yöredeki süt fabrikalarına günlük süt satılmaktadır. Mahallenin güneyinde kısa süre önce krom madeni açılmış, fakat yeterli cevher bulunamadığı için maden kapatılmıştır.
Mahallede 2 derslikli ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi, mahallenin yukarısındaki su deposuna bağlıdır. Ayrıca dağlık arazide olması nedeniyle bol olan kaynak suları da içme suyu olarak kullanılmaktadır. Yaz aylarında tüketim arttığı için kişisel kullanımda ve sulamada su sıkıntısı çekilmektedir. Mahallede kanalizasyon şebekesi mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahallenin yolları 2007 yılından beri asfalt yapılmaktadır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.