Dursunbey Sağırlar Köyü

Dursunbey Sağırlar Köyü

Sağırlar Köyü haberleri, Dursunbey Sağırlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sağırlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Sağırlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dursunbey Sağırlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sağırlar Köyü son dakika gelişmeleri, Sağırlar Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Sağırlar Köyü nün tarihi, Sağırlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sağırlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sağırlar Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sağırlar Köyü Resimleri ve Sağırlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Sağırlar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.Şimdiki caminin olduğu yere sağir aga diye bir Yörük yerleşmiş. Koy bu sağir aga tarafından kurulmus. bir kac Yörük agasi gelip yerlestikden sonra koy huviyetini kazanmis. genelde hyavanlarıyla yazları alacam daglarına yaylaya giden halk, kışları köylere gelirlermis. Soforler diye lakabi olan koca sofer ilk ehliyeti alan kişidir. Ilk traktoru Kayki Mehmet almıştır. Bu traktor Dursunbey ilcesininde ucuncu traktorudur. çiftciligin modern araclarla yapılması koyun gelişiminde faydası olmuştur. Koyun mezar yani diye adlandırilan kesiminde Roma döneminden kalma kalıntilar mevcuttur. Koyun suyu (dag suyu) 1980 lerde Kirkyalanın muhtarligi döneminde başlatmis, onun ölümünden sonra muhtar olan Kayki Mehmedin cabaları sonucu getirilmiştir.
Mahallenin duğunlerde en çok yapılan yenilen yemegi et asi ve un helvasidir. Hamur asi, sutlu corbalar, yufkadan yapılmış borekler ve tatli olarak yufkadan yapılis sarili tatlisi meshurdur.
Balıkesir il merkezine 77 km, Dursunbey ilçesine 30 km uzaklıktadır.Kışları soğuk ve sert yazları kurak ve sicak geçer.1980/90 dönemlerinde koyun nüfusu en yuksek seviyesine ulasmiştir. bu dönemde Dursunbeyin ikinci büyük koyu olmuştur.1990 lardan sonra koyun nüfusunda azalma ve goc başlamıştır.Su an Soma ,Bigadic,Dursunbey,Balikesir,İstanbul olmak uzere değişik şehirlere dagilmışlardır. Bunun yanında Almanya ,Hollanda ve Arap ulkelerinde de sağirlarlilar yaşamaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. son zamanlarda madencilik çalışması olşmuştur.Mahallede 2008 Yılında öğretime acılmış laboratuvar konferans salonu ve teknoloji sınıfı olan 8 derslikli ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yapılmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi şimdilik yoktur. Sağlık ocağıvardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonun yanında internet mevcut olup. köye hizmet vermek için Kaynak Güneyi mevkiinde AVEA ve TURKCELL'in baz istastasyonları bulunmaktadır. mahallesimüz Dursunbey'e 28 km dir. Her gün SAĞIRLAR KÖYÜ-DURSUNBEY, DURSUNBEY-SAĞIRLAR KÖYÜ Minibüs seferleri yapılmaktadır. Ayrıca Haftada iki günde SAĞIRLAR KÖYÜ-BALIKESİR seferleri yapılmaktadır. köye arıtma tesisi yapılmaktadır. köy ilçenin en büyük köylerinden birisi olmakla bereber iş sahası olmadığı için dışarıya çok göç vermiştir. köyde 3 tane bakkal 1 kahvehane bulunmaktadır. İlköğretim okulu bünyesinde kütüphane mevcuttur. köyün göç verdiği yerler genellikle DURSUNBEY, BALIKESİR, BİGADİÇ, BURSA, İSTANBUL, MANİSA ve SOMA'dır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.