Dursunbey Sebiller Köyü

Dursunbey Sebiller Köyü

Sebiller Köyü haberleri, Dursunbey Sebiller köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sebiller köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Sebiller köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dursunbey Sebiller Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sebiller Köyü son dakika gelişmeleri, Sebiller Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Sebiller Köyü nün tarihi, Sebiller Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sebiller Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sebiller Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sebiller Köyü Resimleri ve Sebiller Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Sebiller Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adının, suyunun tatlı olmasından dolayı, sebil anlamında kullanıldığı belirtilmektedir. Mahallenin kuruluş yılları olarak 1900'lü yılların başı kabul edilmektedir.Yörük mahallesidir.
YÖRÜK TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mahallenin gelenek ve görenekleri ege yöresinin köyleri ile aynı özellikleri gösterir.Balıkesir il merkezine 62 km, Dursunbey ilçesine 32 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.1930 lu yıllarda kurşun madeni çıkarılmış ancak yıllardan beri girilmemiştir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefonlar vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.