Dursunbey Tezlik Köyü

Dursunbey Tezlik Köyü

Tezlik Köyü haberleri, Dursunbey Tezlik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tezlik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Tezlik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dursunbey Tezlik Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tezlik Köyü son dakika gelişmeleri, Tezlik Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Tezlik Köyü nün tarihi, Tezlik Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tezlik Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tezlik Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tezlik Köyü Resimleri ve Tezlik Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Tezlik Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.Rivayetlere göre köy halkının çok çalışkan olmasından dolayı acele anlamına gelen tezlik adı verilmiştir.Tezlik köyünün tarihi çok eskidir. Köy, yerleşim yeri olarak birkaç yer değiştirmiştir. Bunlar Köseler ve Köy yeri'dir. Bu bölgelerin yağmur yağdığı zaman çok çamur olmasından dolayı köy şu anki yerine yerleşmiştir. Mahallede çok eski, çeşmenin başının nereden geldiği belli olmayan, çok tatlı bir içme suyu vardır.
Balıkesir il merkezine 112 km, Dursunbey ilçesine 35 km uzaklıktadır. Doğusunda Çaltıcak ve Ören, güneyinde Doğancılar, batısında Çamaharman ve Akçaalan, kuzeybatısında Kuzköy bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Tezlik köyünün dağlık, ormanlık ve engebeli yüzey şekillerine sahip olması nedeniyle tarım yapılacak verimli alan çok az olmakla beraber her türlü tarımsal bitkilerin yetişebileceği bir iklime sahiptir. 6 km'den gelen içme suyu yeterli olup, fazlasıyla da sebze yetiştirilmektedir. Bölgede iş sahalarının olmayışı gençleri çevre il ve ilçelere göçe zorlamaktadır. Başta Bursa, Balıkesir ve Soma, Tavşanlı, Dursunbey göç edilen bölgelerdir. Değişik kurum ve kuruluşlarda çalışan birçok memur vardır.
Mahallenin toplam arazisi 7.500 dönüm olup bu arazinin % 20’si tarım arazisi olarak kullanılmaktadır.Mahallede ekim-kasım aylarında buğday ve arpa ekimi, nisan-mayıs aylarında ise kavun, karpuz ekimi yapılmaktadır.
Mahallenin büyük kısmı hayvancılıkla uğraşmaktadır. Hayvancılık yapanların çoğunluğu sağımlık sığır üreticiliği yaparlar. Genellikle montufon inekçiliği yaygın olup köylüler elde ettikleri sütleri mandıralara verirler. 35 adet büyük baş montufon inek vardır.
Tezlik köyünün genel coğrafi yapısının ormanlık ve dağlık bölgelerden oluşması nedeniyle bölgede daha çok orman ürünü olarak karaçam türü ağaç bulunmaktadır. Keresteciliğin yanında yakacak odun ve talaş da önemli oranda katkı sağlamaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin camisi 1997 tarihinde yenisi yapılmıştır. Kadrolu İmam Hatip'i vardır.
Tezlik köyüne bağlı, 5 km uzaklıkta Kazan Kuzu mahallesi vardır. Mahallenin içme suyu vardır. Camisi olup görevlisi yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.