Düzce Aybaşı Köyü

Düzce Aybaşı Köyü

Aybaşı Köyü Haberleri, Merkez Aybaşı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aybaşı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Aybaşı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Merkez Aybaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aybaşı köyü son dakika gelişmeleri, Aybaşı köyüne özgü yemekler, Merkez Aybaşı köyünün tarihi, Aybaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aybaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aybaşı, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aybaşı Köyü Resimleri ve Aybaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Düzce Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Merkez Aybaşı Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aybaşı, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy, 1864 yılından sonra Kafkasya'dan göçen Abhazlar'ın (Apsuva) kurduğu bir köydür. 1930'lu yıllara kadar Abhazlar'ın ikamet ettiği köy, bu yıllardan itibaren Karadeniz Bölgesi'nden, özellikle Giresun yöresi ağırlıklı olmak üzere Çepni [[Trabzon](Ordu)] ve Rize yöresinden de muhtelif göçlerle büyümüş, Karadenizliler ve Abhazlar'ın birlikte yaşadığı bir köy haline gelmiştir.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında fazla bilgi yoktur. Abhazlar'ın geleneksel yemekleri arasında bulunan tereyağlı abısta köy halkının özellikle turşu ve pekmezle birlikte yediği bir yemek çeşididir. Ayrıca Karadenizlilerin Karalahanadan yaptıkları muhtelif yemekler, ısırgan otu yemeği ve mısır ekmeği önemlidir.Düzce merkezine 12 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köy halkından bir bölüm aile çalışmak amacıyla 1960'lı yıllarda yurt dışına gitmiş olup 30 hane civarında olan bu insanlar evlerini, bağ ve bahçelerini terk etmeyerek özellikle yaz döneminde köye dönmekte, köy halkına birçok konuda yol gösterici olarak katkı sağlamaktadırlar.Köyün ekonomisi fındık, hayvancılık ve orman ürünlerine dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır. Yeterli sayıda öğrenci olmadığından taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde Türkiye'de elektrik dağıtımı|elektrik ve sabit telefon vardır. Hemen hemen her hanede cep telefonu mevcudiyeti sabit telefona olan ilgiyi azaltmıştır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.