Ekinözü Demirlik Köyü

Ekinözü Demirlik Köyü

Demirlik Köyü haberleri, Ekinözü Demirlik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Demirlik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Demirlik Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ekinözü Demirlik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirlik köyü son dakika gelişmeleri, Demirlik köyüne özgü yemekler, Ekinözü Demirlik köyünün tarihi, Demirlik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirlik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Demirlik , Kahramanmaraş ilinin Ekinözü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirlik  Köyü Resimleri ve Demirlik  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ekinözü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ekinözü Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Ekinözü Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Ekinözü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Demirlik  Köyünde doğan biri var mı? Ekinözü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Demirlik , Kahramanmaraş ilinin Ekinözü ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Eski bir yerleşim yeridir. Obalardan müteşekkil bir Türkmen mahallesidir. Yukarı oba, Orta oba, Aşağı oba ve Bekirli obalarından oluşmaktadır.

Kahramanmaraş il merkezine 200 km, Ekinözü ilçesine 83 km uzaklıktadır. Ceyhan nehri sınırları içinde geçmektedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bağcılık önemli geçim kaynağıdır. Dut yetiştiriciliği buna bağlı olarak dut pekmezi imal edilmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. içme suyu şebekesi kısmen vardır.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stablize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.