Ekinözü Kabaktepe Köyü

Ekinözü Kabaktepe Köyü

Kabaktepe Köyü haberleri, Ekinözü Kabaktepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kabaktepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Kabaktepe Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ekinözü Kabaktepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabaktepe köyü son dakika gelişmeleri, Kabaktepe köyüne özgü yemekler, Ekinözü Kabaktepe köyünün tarihi, Kabaktepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabaktepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kabaktepe , Kahramanmaraş ilinin Ekinözü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabaktepe  Köyü Resimleri ve Kabaktepe  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ekinözü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ekinözü Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Ekinözü Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Ekinözü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Kabaktepe  Köyünde doğan biri var mı? Ekinözü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kabaktepe , Kahramanmaraş ilinin Ekinözü ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Daha önce Zeytun'a bağlı bir köy olan Kabaktepe dağlık olması nedeniyle farklı yerlerden gelen ve yaylak olarak kullanan Türkmen Aşiretleri"nin buraya yerleşmesi ile oluşmuş bir köydür. Köy genellikle Oğuzların ( Türkmenlerin ) Avşar boyundandır. Berit Dağı'nın eteklerinde kurulan köyün sınırları içerisinde harabe kale ve Meluşa Mezrasında harabe kilise vardır.

Avşar Türkmenleri kültür gelenek ve görenekleri köyde hakimdir. Köyün gelenek ve göreneklerine bakıldığında farklı unsurların etkisi olduğu görülür.Köyün kurulduğu bölge daha önce Türkmen aşiretleri tarafından yayla olarak kullanılmıştır. Bu durum köyde Avşar Türkmenleri kültürünün oturmasında etkili olmuştur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Bunun yanında köy koruyuculuğu da köy için önemli bir gelir kaynağıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.