Ekinözü Soysallı Köyü

Ekinözü Soysallı Köyü

Soysallı Köyü haberleri, Ekinözü Soysallı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Soysallı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Soysallı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ekinözü Soysallı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Soysallı köyü son dakika gelişmeleri, Soysallı köyüne özgü yemekler, Ekinözü Soysallı köyünün tarihi, Soysallı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Soysallı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Soysallı , Kahramanmaraş ilinin Ekinözü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Soysallı  Köyü Resimleri ve Soysallı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ekinözü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ekinözü Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Ekinözü Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Ekinözü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Soysallı  Köyünde doğan biri var mı? Ekinözü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Soysallı , Kahramanmaraş ilinin Ekinözü ilçesine bağlı bir mahalledir.

Bahse konu köyün bulunduğu yer daha önceleri k.maraşa giden kervanların geçidi konumunda idi. Haramiler [köy kurucularıdır) ilk etapta baskın ve yağma amacıyla bu bölgeye gelmişlerdir ve daha sonraları yerleşik hayata geçilmiştir. Köyün ismi "soy" haramilerin kervanları soymasından "sal" ise soyup salmaktan gelmektedir.

Köy tipik bir Anadolu köyüdür. Elbistan yöresine ait olan kültürün etkisi altındadır. Geleneklerine son derece bağlı bir köydür. Yöresel yemekleri arasında çobanaşı ve tarhana çorbasını sayabiliriz.

Kahramanmaraş iline 177 km, Ekinözü ilçesine 16 km uzaklıktadır.elbistan ilçe sine 22 km uzaklıktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır sadece ilkokul kısmı faaldi ve daha önceleri de Ortaöğretim için ekinözü ilçesinde bulunan okula gidilmekteydi. Ancak son zamanlarda yapılan yatırımlar ile yeni hizmet binasında ortaöğretim okulu da hizmete açılmıştır. Köyün içme suyu şebekesi vardır , kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ve son yıllarda gelişen baraj yapım ihalesi sonucu köy halkının birçoğu tarlalarını istimlak sonucu baraj yapımına devretmiştir, ve bu saye de köy halkının gelir seviyesi oldukça artmıştır. Maddi açıdan zenginleşen köy halkının bir kısmı daha büyük şehirlere göç etse de ekseriyeti kendi topraklarında kalmıştır. Baraj sebebi ile yükselen su seviyeside ileriki dönemlerde köy halkının kurak tarlalarınada bereket getirmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum