Elbistan Alembey Köyü

Elbistan Alembey Köyü

Alembey haberleri, Elbistan Alembey köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alembey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Alembey Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Elbistan Alembey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alembey köyü son dakika gelişmeleri, Alembey köyüne özgü yemekler, Elbistan Alembey köyünün tarihi, Alembey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alembey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alembey , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alembey Köyü Resimleri ve Alembey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elbistan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elbistan Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Elbistan Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Elbistan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Alembey Köyünde doğan biri var mı? Elbistan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alembey , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Alimbeyli oymağı afşar kökenlidir.köyün eski aileleri alimbeyli oymağındandır. Köy bugünkü yerine tahmini 3 asır önce kurulmuştur.Alembey mahallesi; Kahramanmaraş iline 165 km, Elbistan ilçesine 5 km uzaklıktadır. Elbistan Ovası'nın orta bölümündedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede çerezlik ayçiçeği üretimi yapılmaktadır. Şeker pancarı, buğday, arpa ve yemlik mısırın yanı sıra; son yıllarda cin mısırı ekimi de yaygınlaşmıştır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin suyu akan bir içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi de yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır sağlık görevlisi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.