Elbistan Alkayaoğlu Köyü

Elbistan Alkayaoğlu Köyü

Alkayaoğlu haberleri, Elbistan Alkayaoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alkayaoğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Alkayaoğlu Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Elbistan Alkayaoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alkayaoğlu köyü son dakika gelişmeleri, Alkayaoğlu köyüne özgü yemekler, Elbistan Alkayaoğlu köyünün tarihi, Alkayaoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alkayaoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alkayaoğlu , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alkayaoğlu Köyü Resimleri ve Alkayaoğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elbistan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elbistan Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Elbistan Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Elbistan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Alkayaoğlu Köyünde doğan biri var mı? Elbistan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alkayaoğlu , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Köy, 1800'lü yılların ilk çeyreğinde Akçadağ, Malatya civarından kan davası sebebiyle göç ederek Cemel, Şarkışla mahallenine yerleşip, daha sonra burada hacıemin oğulları olarak bilinirler. ancak eşkiyalar tarafında vurulan Hıdır in eşi Dul Fatma, Dulfatmalılar adıyla oradan göçenler tarafından kurulmuştur. Dulfatmalılar, cumhuriyetle Yüksel adını almışlar. Daha sonra Ambarcıklılar olarak Ambarcık, Elbistan mahallesinden göçenler (ÖZTÜRK) ve Malatya ,Akçadağ'den aynı mahallede gelen ve akrasa olan GÜLİSTANLAR olarak mahallesi geliştirmişler (Soy adı TEMİZ).. Ayrica Havalar(YILDIZ) olarak bilinen diğer bir kabilede Malatyanin akcadag ilcesine bagli KADIIBRAHIM mahallesinden gelen kürneli Halilağalar mahallenin bilinen ilk kurucularındandır. 1850'li yılarında Elbistan'a göçmüşlerdir.

Mahallenin gelenekleri, genelde köy dügünlerinde cesitli orta oyunlari oynanir eskiden cesitli kis eglenceleri düzenleniyordu ancak mahalledeki göcten dolayi bu gelenekler artik yokolmustur. Yekeleri ise özel olarak bir yemek yoktur ancak bulgur pilavi kömbe ( sac kömbesi) yaglama ve tarhana corbasi bilinen yemeklerdir.Küçük kuru ekmek parçalarının yağda pişirilmesi yapılan OMAÇ da mahallenin bilinen lezzetlerindendir.

Kahramanmaraş iline 201 km, Elbistan ilçesine 43 km uzaklıktadır.Sivas iline en yakin olan elbistan mahallesidir.Kuzeyinde Sivasa bagli GÜRÜN ilcesi bağlı kavak mahallesi bulunmaktadir.batisinda örenli mahallesi doğusunda ise fakoğlu mahallesi mezrası olan kızıleylek mezrası komsudur. Corafi olarak dagliktir kuzeyi tamamen daglarla kapli güneyi ise tarim arazileri mevcuttur.

Mahallenin iklimi, Türkiye'de içanadolu iklimi karasal iklim etki alanı içerisindedir.Kislari poyrazin etkisi ile sert ve soguk gecmektedir. Yazlari serin gecer.temmuz da sıçaklık ançak 23 derece olur.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprakyol olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede bakkal veya ufak bir alışveriş yeri de yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum