Elbistan Gümüşdöven Köyü

Elbistan Gümüşdöven Köyü

Gümüşdöven haberleri, Elbistan Gümüşdöven güncel son dakika gelişmeleri, Gümüşdöven köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Gümüşdöven Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Elbistan Gümüşdöven köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gümüşdöven köyü son dakika gelişmeleri, Gümüşdöven köyüne özgü yemekler, Elbistan Gümüşdöven köyünün tarihi, Gümüşdöven köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gümüşdöven köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gümüşdöven , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gümüşdöven Köyü Resimleri ve Gümüşdöven köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elbistan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elbistan Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Elbistan Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Elbistan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Gümüşdöven Köyünde doğan biri var mı? Elbistan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gümüşdöven , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Eski adı: Zerdekeş Elbistan ovasında kurulu bu yer eskilerden beri tahıl üretimine elverişli..

Etrafı görkemli dağlarla çevrili olan ZERDEKEŞ KÖYÜ büyük bir vadiyi andırır.Mahallenin en yüksek dağı Salavan Dağı (2370 m)"dır.Geçmişte üzeri ormanla kaplı olan bu dağlar zamanla bilinçsiz tüketim neticesinde bugün kıraç bir görünün halini almıştır.Köy; Elbistan,Nurhak ve Ekinözü ilçelerinin arasında önemli bir jeopolitik konuma sahiptir.Geçmişte bu coğrafyadan İpek Yolu"nun geçtiği söylenmektedir.

Mahallenin iklimi,karasal iklim olup yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk yağışlı geçer.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak yaşanan bazı olaylardan dolayı bugun kullanılmamakta olup taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı Mahalleye önemli katkıları olan Yalçın EREN'in dedesi eski köy muhtarı Ali EREN zamanında kendisi tarafından yaptırılmıs projelerden biri olan ve BAKIMBİNA olarak bilinen bir sağlık ocagı mevcuttur. Bu saglık ocagı zamana yenik dusmus ve bakımsızlıktan dolayı bugun harabe haline gelmistir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.