Elbistan Gündere Köyü

Elbistan Gündere Köyü

Gündere haberleri, Elbistan Gündere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gündere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Gündere Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Elbistan Gündere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gündere köyü son dakika gelişmeleri, Gündere köyüne özgü yemekler, Elbistan Gündere köyünün tarihi, Gündere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gündere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gündere , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gündere Köyü Resimleri ve Gündere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elbistan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elbistan Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Elbistan Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Elbistan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Gündere Köyünde doğan biri var mı? Elbistan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gündere , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin eski ismi Evliya'dır. Yeni ismi ise, mahalleden geçmekte olan Söğütlü deresi ile yerleşimin güne bakan tarafta olmasına dayanmaktadır.

Gündere mahallesinin yemekleri tarhana çorbası, ekşili, ufak köfte, çoban aşı, içli köfte, mercimekli sıcak kıyma, kömbe ve erişte çorbasıdır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.