Elbistan Hacıhasanlı Köyü

Elbistan Hacıhasanlı Köyü

Hacıhasanlı haberleri, Elbistan Hacıhasanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıhasanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Hacıhasanlı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Elbistan Hacıhasanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıhasanlı köyü son dakika gelişmeleri, Hacıhasanlı köyüne özgü yemekler, Elbistan Hacıhasanlı köyünün tarihi, Hacıhasanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıhasanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıhasanlı , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıhasanlı Köyü Resimleri ve Hacıhasanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elbistan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elbistan Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Elbistan Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Elbistan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Hacıhasanlı Köyünde doğan biri var mı? Elbistan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıhasanlı , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Hacıhasanlı mahallesi; kendisine bağlı Kuyucak ve Aşılık mezrası ile iki mezraya sahiptir. Eski adı Merkez Hergin'ken, Hacıhasanlı adını alarak köy olmuştur. Köy, adını 3 erkek kardeşlerden ortanca olan Hacıhasan Kale'den almaktadır. Mahallenin Hergin adını değiştirip babası Hacıhasan'nın adını koymak için yıllarını harcayan büyük oğul Haydar Kale babası adına köylünün yararlanması için elinden geleni yapmış, oğulları ve yegenleri yapmaya devam etmektedir. Köy halkı içinde Malatya, Akçadağ, Kürecik bölgesinden gelen Kepez'ler, Bozkurt'lar ve Elbistan'nın Köşk mahallesinden gelen Erdoğanlar da bulunmuktadır.

Kahramanmaraş iline 181, Elbistan ilçesine 21 km. uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi|Akdeniz ikliminin etki alanı içerisinde karasal iklimdir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak okuyacak çocuk yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.