Elbistan Karaelbistan Köyü

Elbistan Karaelbistan Köyü

Karaelbistan haberleri, Elbistan Karaelbistan güncel son dakika gelişmeleri, Karaelbistan köyü ile ilgili tüm video,fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Karaelbistan Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Elbistan Karaelbistan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaelbistan köyü son dakika gelişmeleri, Karaelbistan köyüne özgü yemekler, Elbistan Karaelbistan köyünün tarihi, Karaelbistan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaelbistan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaelbistan , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaelbistan Köyü Resimleri ve Karaelbistan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elbistan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elbistan Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Elbistan Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Elbistan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Karaelbistan Köyünde doğan biri var mı? Elbistan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaelbistan , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Karaelbistan mevkii, Elbistan şehrinin tarihte ilk defa kurulduğu yerdir. 1114 yılındaki çok şiddetli depremde bu eski Elbistan yıkılmış ve şehir şu an bulunduğu Ceyhan Nehri kaynağına yakın olan bölgeye yeniden kurulmuştur.

İlçe merkezine sadece 3 km. uzaklıkta olduğundan, fiilen şehrin bir mahallesi durumunda iken 2014 itibarı ile Elbistan merkez mahallesi olarak değişime uğramıştır.

Karaelbistan'ın ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Arazisi son derece verimli olup Elbistan ovasının üretiminde önemli bir paya sahiptir. Lahana ve ay çiçeği ile ünlüdür.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.