Elbistan Küçükyapalak Köyü

Elbistan Küçükyapalak Köyü

Küçükyapalak haberleri, Elbistan Küçükyapalak güncel son dakika gelişmeleri, Küçükyapalak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Küçükyapalak Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Elbistan Küçükyapalak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükyapalak köyü son dakika gelişmeleri, Küçükyapalak köyüne özgü yemekler, Elbistan Küçükyapalak köyünün tarihi, Küçükyapalak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükyapalak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükyapalak , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükyapalak Köyü Resimleri ve Küçükyapalak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elbistan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elbistan Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Elbistan Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Elbistan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Küçükyapalak Köyünde doğan biri var mı? Elbistan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Küçükyapalak , Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin çevre köylerle ilişkileri oldukça iyidir.Mahallenin ismi zamanında yaşayan büyük bir aşiretin iki oğlundan gelmektedir. Bunların zaman içerisinde birbiri üstünde yaşadıkları olaylar neticesinde iki kardeş birbirine küsmüştür.Birisi Küçükyapalak isimli mahallesi diğer ise Büyükyapalak isimli mahallesi kurmuşlardır. Gerçekten de köylerin olduğu bölge 1563 yılındaki Osmanlı kadastro arşivlerinde Sarsab merkez nahiyesine bağlı olup kayıtlarda Yapalak mahallesi olarak geçmektedir. Köy içerisinde yaşlılar tarafından anlatılan en büyük hikâye budur. Hikâyeyi doğrular nitelikteki şiir ise şu şekildedir;

Bir vuruşta düşmanların' ikiye Bölün aslanlarım derdi Apalak Serden geçin yaraları yarayla Sarın aslanlarım derdi Apalak Halep'in, Antep'in soyun keserim Cehdedersem Elbistan'ı basarım Bağdat kapısına kilit asarım Varın aslanlarım derdi Apalak Hersinen mi geldin hey beyin oğlu Sanasın Hasan'm kolları bağlı On beş oğlun vardı kolları tuğlu Yürün aslanlarım derdi Apalak Alnımıza kara yazı yazıldı Ahdedince düşmanımız bozuldu Akbıyık vuruldu ordu bozuldu Vurun aslanlarım derdi Apalak

Dadaloğlu'm söylemezdin hileyi Alişanlı beyi buldu belayı Vurup da düşürdü Halit köleyi Yürün aslanlarım derdi Apalak

Apalak, Avşar'ın bileği bükülemez bir yavuz savaşçısıdır. Çok kavgalara girmiş, çok yiğitlikler yapmıştır. Zaten "apalak", babayiğit, iri yarı adam yarması gibi adam demektir. Apalak'ın on beş oğlu vardır. Bir başka söylentiye göre, bu şiir, Reyhanlı oymağıyla Elbistan ağalarının dövüşleri münasebetiyle söylenmiş. Burada Yapalak adlı bir kişi büyük yiğitlik göstermiştir 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.