Erdek Karşıkaya Köyü

Erdek Karşıkaya Köyü

Karşıkaya Köyü haberleri, Erdek Karşıkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karşıkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Karşıkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Erdek Karşıkaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karşıkaya Köyü son dakika gelişmeleri, Karşıkaya Köyü ne özgü yemekler, Erdek Karşıkaya Köyü nün tarihi, Karşıkaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karşıkaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karşıkaya Köyü, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karşıkaya Köyü Resimleri ve Karşıkaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erdek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Erdek Balıkesir Arası Kaç Km? Erdek Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Erdek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Erdek Karşıkaya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Erdek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Erdek içesine bağlı bir mahalledir.Köyün Rumca ismi Pereme veya Péramos idi.2012 yılı verilerine göre beldede 2.414 kişi yaşamaktatır. Erdek' in en büyük beldesi olup tersanesi bulunmaktadır. Beldede ilköğretim okulu ve sağlık ocağı mevcut olup faal durumdadır.
Mahallenin ilçe merkezi Erdek' e uzaklığı 32 km.' dir. Belde, il merkezi Balıkesir' in kuzeyinde ve ilçe merkezi Erdek' in kuzeydoğusundadır. Beldenin doğusunda kuzeydoğusunda Çakıl Köy, güneybatısında Yukarıyapıcı köyleri bulunmaktadır.
Belde eski bir yerleşim yeri olup eski adı Perema' dır. Karşıyaka Beldesi, 1924 mübadelesi ile Yunanistan' ın Kavala bölgesi, Limnia Mahalleninden mübadele kapsamında göç eden vatandaşlarımızın yerleşerek oluşturduğu mahalledir.[2]
Beldenin geçim kaynakları balıkçılık, zeytincilik, tarım ve hayvancılıktan oluşmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.