Erdek Turan Köyü

Erdek Turan Köyü

Turan Köyü haberleri, Erdek Turan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Turan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Turan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Erdek Turan Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Turan Köyü son dakika gelişmeleri, Turan Köyü ne özgü yemekler, Erdek Turan Köyü nün tarihi, Turan Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Turan Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Turan Köyü, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Turan Köyü Resimleri ve Turan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erdek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Erdek Balıkesir Arası Kaç Km? Erdek Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Erdek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Erdek Turan Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Erdek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Erdek içesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı Rumların yasadığı donemde Fatia'dır. Önündeki körfeze de Fatia körfezi denirdi. Rumlar mubadele sonrası köyu terketmişlerdir. Mübadeleyle Selanik-Karacaova'nın Tresino mahallesinden gelen Pomaklarla, 1927'de Bosna Bihke'den gelen Boşnak muhacirler mahallenin nüfusunu oluştururlar.
Selanik-Karacaova'dan gelen Pomakların yoğunlukta oldugu ve yaşlıların hala Pomakça konuştuğu ama Türkçeyi anadil olarak benimsemiş güzel bir köydür. Ayrıca Sinop ilinden göçeden Karadenizliler de bulunmaktadır. İçiçe güzel bir birliktelik geçirmektedirler. Pomaklar sütlü börek, zelnuk böreği, urus i mesu (kapama) ve şişerka gibi geleneksel yemeklerini hala yaparlar.
Balıkesir il merkezine 120 km, Erdek ilçesine 14 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, ılıman Marmara ikliminin genel etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.Son yillarda turizmde önemli bir gelir kaynagi olmustur.
Mahallede ilköğretim okulu var ve taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır. Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.