Ergene Ulaş Köyü

Ergene Ulaş Köyü

Ulaş Köyü haberleri, Ergene Ulaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ulaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tekirdağ Köyleri Arasında yer alan Ulaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ergene Ulaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ulaş köyü son dakika gelişmeleri, Ulaş köyüne özgü yemekler, Ergene Ulaş köyünün tarihi, Ulaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ulaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ulaş , Tekirdağ ilinin Ergene ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ulaş köyü resimleri ve Ulaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ergene Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Ergene Tekirdağ Arası Kaç Km? Ergene Hava Durumu? Ergene Köyleri ve Tekirdağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tekirdağlı iseniz Tekirdağ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tekirdağlı Ünlüler arasında Ergene Ulaş Köyünde doğan biri var mı? Ergene Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ulaş, Tekirdağ ilinin Ergene ilçesine bağlı bir mahalledir.Ulaş mahallesi 1937 yılında Bulgaristan’dan göç eden vatandaşlar tarafından kurulmuş bir köy yerleşim birimidir. Mahallenin ilk yerleşim birimleri Atatürk tarafından 1938 yılında yaptırılmıştır. Köy ilerleyen ve gelişen Türkiye sanayisinin merkezi haline gelmeye başlayınca belde belediyesi olarak 1992 yılında yeni bir teşkilatlanma sürecine girmiştir. Tekirdağ'ın Büyükşehir Belediyesi olarak teşkilatlanması ve belde belediyelerinin kaldırılmasıyla birlikte köy ve diğer belediyelerin birleşmesi ile Ergene ilçesi kuruldu. Ulaş belediyesi 2014 yılı itibarıyla Ulaş mahallesi olarak Ergene ilçesine bağlanmıştır. Ergene Belediyesi ana hizmet binası da Ulaş mahallesinde Ergene halkına hizmet vermektedir.Ulaş Mahallesi, Tekirdağ merkezine 63 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi 90lı yılların sonuna kadar tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Günümüzde tam bir sanayi merkezidir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.