Esra Ronabar Kimdir?

Esra Ronabar Kimdir?

Esra Ronabar bu defa karşımıza atv ekranlarında yayınlanan Cennetin Gözyaşları dizisinde Arzu Soyer olarak çıkıyor. Daha önce Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde rol almıştı. Cennetin Gözyaşları dizisinde başrolde Almila Ada ve Berk Atan ile beraberler.

Başrolde Esra Ronabar, Almila Ada ve Berk Atan'ın rol aldığı cennetin gözyaşları dizisi oyuncuları izleyicide oldukça ilgi uyandırdı. Esra Ronabar dizi de karşımıza Arzu Soyer, Almila Ada Cennet Yılmaz ve Berk Aktay Selim Arısoy karakteriyle çıkıyor.

Cennetin Gözyaşları fragmanları dizi biter bitmez sitemizde yayınlanacaktır. Eğer sizde Cennetin Gözyaşları dizisi hayranıysanız bizi takipte kalın.

ATV dizileri arasında reyting sıralamasında üst sıralarda olan cennetin gözyaşları dizisi pazar akşamları saat 20:00 de.

Cennetin Gözyaşları Konusu açısından hayli ilginç bir dizi. "Hiç kimse kaderinden kaçamaz" sloganıyla ekranlara giriş yaptı.

Annesi tarafından bebekken terk edilmiş Cennet (Almila Ada), babaannesi Mukaddes'le (Güler Ökten) beraber yoksul mahallede yaşamaktadır.

Mimarlık fakültesinden birincilikle mezun olacağı gün, yakışıklı ve başarılı patronu Selim'le (Berk Atan) yolları kesişir. SR Mimarlığın ortaklarından Soyer ailesinin biricik kızı Melisa (Zehra Yılmaz), Cennet'in fakülteden arkadaşıdır. Ve Selim'le çocukluktan beri arkadaştır. Ancak Melisa için Selim arkadaştan ötedir. Cennet, mezuniyet töreninde Selim'i Melisa'nın yanında görünce şok olur.

Melisa'nın başarılı iş kadını olan annesi Arzu (Esra Ronabar), Cennet'e şirketlerinde iş teklif eder. Selim, ilk görüşte etkilendiği Cennet'in şirketlerinde işe başlayacak olmasından son derece memnundur. Ancak Arzu, kendi elleriyle hayatına soktuğu Cennet'le beraber, sırlarla dolu geçmişinin de geldiğinden habersizdir.

Bazı bağlar hiç kopmaz. Anne ile çocuk gibi, gerçek aşklar gibi, samimi dostluklar gibi. Cennet'in Gözyaşları bu hiç kopmayan bağların samimi hikayesi. Hiç kopmayıp ancak kördüğüm haline gelen bağların...

Başrolde Esra Ronabar, Almila Ada ve Berk Atan'ın rol aldığı cennetin gözyaşları dizisi oyuncuları nı kısaca tanıyalım.

Esra Ronabar-Arzu Soyer; Arzu son derece cazibeli, hırslı, oldukça akıllı ve sezgileri kuvvetli bir kadındır. Yaşadığı acı travma, hayata ve kendine duyduğu öfke, bastırmaya çalıştığı duyguları ve unutmaya çalıştığı geçmişi, Arzu'nun hayatta tam anlamıyla mutlu olmasına hep engel olmuştur. Bu yüzden gerçek anlamıyla mutlu olmayı beceremediği için hep doyumsuzdur. Daha başarılı, daha çok güç, daha çok takdir edilmek, içindeki boşluğu doldurmak adına hep daha fazlasını ister hale gelmiştir.

Almila Ada-Cennet Yılmaz ; Üniversiteden birincilikle mezun olmuş, başarılı, azimli, çok zeki bir kızdır Cennet. Üstelik çok da güzeldir. Genelde canlı, enerjik, neşeli görünür.

Berk Atan-Selim Arısoy;Genç yaşta iş alanında önemli başarılara imza atmış yakışıklı bir adamdır. Çalışkan karizmatik, duygusal, güvenilir, dürüst ve ahlaklı biridir. Sakin bir yapısı vardır. Giyim kuşamına özen gösterir.

Esra Ronabar Kimdir | Tatlı Küçük Yalancılar | Cennetin Gözyaşları

esra-ronabar.jpg

Esra Ronabar Falay (d. 1978, Ödemiş, İzmir) Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 

1978 yılında Ödemiş’te doğdu. Ankara Üniversitesi kimya bölümünü kazandı ve üniversitede okurken kursiyerlik sınavlarına girdi. Altan Erkekli ilk hocası oldu. Rutkay Aziz ve Metin Balay’la çalışmaya başladı. Kimya bölümünü yarıda bırakarak oyunculuk sınavlarına giren Esra Ronabar, sınavları kazanınca kimya bölümünden kaydını sildirdi. 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. 1997-1998 döneminde Ankara Sanat Tiyatrosu’nda Elmadaki Barış ve Küçük Karabalık oyunlarında rol aldı. Eşber Yağmurdereli’nin yazıp Rutkay Aziz’in yönettiği Akrep adlı oyunda, Ebru Erkekli’yle birlikte yönetmen yardımcılığı yaptı. 1998’de Kader Ayırsa Bile adlı dizide Ümit Olcay’la başrolü paylaştı.

Daha sonra Ülker Çokokrem, Alldays gibi 7 reklam filminde oynadı. 2003’te A.G.A’da Cansu karakterini canlandırdı. Esra Ronabar, 2003 yılında Bir İstanbul Masalı dizisinde canlandırdığı Birnur Goyalı karakteriyle dikkat çekti. 2005’te Beyaz Gelincik adlı dizide çocuk doktoru Bahar rolüyle seyirci karşısına çıktı.[5] Son Osmanlı dizisinde oynadı.

Esra Ronabar, 7 Temmuz 2006’da oyuncu Barış Falay’la evlendi.

2007’de Berrin Dağçınar’ın yazıp yönettiği bir dram filmi olan Hayattan Korkma’da rol aldı. 2007-2008 döneminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’da İki Efendinin Uşağı ve Oyun Nasıl Oynanmalı adlı oyunlarda rol aldı. Vasıf Öngören’in yazıp Ömer Akgüllü’nün yönettiği Oyun Nasıl Oynanmalı oyunundaki Sevil rolüyle 2008 yılında 33. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’de İsmet Küntay Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

2009’da, oğlu Mavi Rüzgâr dünyaya geldi.

2010’da Küstüm Çiçeği dizisinde Şahane karakterini canlandıran Esra Ronabar, aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatroları’nda çalışmaya başladı.

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda Tehlikeli İlişkiler ve Dünyanın Ortasında Bir Yer adlı oyunlarda rol aldı. Özen Yula‎’nın yazıp, M. Nurullah Tuncer’in yönettiği 24 Mart 2010’da prömiyeri yapılan Dünyanın Ortasında Bir Yer oyunundaki Ahten rolüyle 2011 yılında 36. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’de En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

2012’de Uçurum dizisinde kadın satıcısı Nur Sertaç karakterini canlandırdı.

2013'ün yaz aylarında yayınlanmaya başlayan fantastik drama dizisi Sana Bir Sır Vereceğim’de başrol oyuncusu olarak 12 bölüm boyunca Sevgi Gündoğdu karakterine hayat verdi; ancak 22 Eylül 2013 tarihinde dizi setine giderken Bahçeköy yolu üzerinde trafik kazası geçirdi.

 Kaza sonrası kaldırıldığı hastanede vücudunda çok sayıda kırık tespit edilen Ronabar, 5,5 saatlik bir operasyon geçirdi ve hayati tehlikesinin olmadığı, ancak kırıklar nedeni ile uzun bir süre setlerden uzak kalarak dinleneceği bildirildi.

 Koluna takılan platin, sağlığına kavuşmak üzereyken ocak ayında geçirdiği başka bir kaza sonrasında yeniden kırıldı. Sana Bir Sır Vereceğim dizisinden rahatsızlığı sebebiyle ayrılmak zorunda kaldı.

Esra Ronabar Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Almıştır?

2007             Hayattan Korkma    Zilli Emine    
2015             Tatlı Küçük Yalancılar        Konuk
2013-2014    Sana Bir Sır Vereceğim    Sevgi Gündoğdu    Başrol
2012             Uçurum    Nur Sertaç    Başrol
2010             Küstüm Çiçeği    Şahane    
2005             Son Osmanlı        
2005-2007    Beyaz Gelincik    Bahar    
2003             Bir İstanbul Masalı    Birnur Goyalı Arhan    
2003             A.G.A    Cansu    
1998             Kader Ayırsa Bile    Suna    Başrol
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.