Evde Slime Nasıl Yapılır

Evde Slime Nasıl Yapılır

Evde slime yapımı son zamanlarda Türkiye de popüler olan bir akım haline geldi. Hemen hemen tüm çocuklar aileleriyle birlikte evde slime yapmak istiyorlar. Peki Evde slime nasıl yapılır, slime malzemeleri nelerdir, nerede satılır?

Evde slime yapımı hemen hemen herkesin internette aradığı aktivitelerden bir tanesi haline geldi. Tüm çocuklar ve aileler hemen hemen hergün slime nasıl yapılır araştırması yapıyor. Yeni nesil oyun hamuru olan slime nasıl yapılır, slime yapım malzemeleri nelerdir, slime malzemeleri nerede satılmaktadır?

Slime Yapım Malzemeleri

slime-malzemeleri-nelerdir

Slime yapımı aslında çok basittir. Evde slime yapımı konusunda bu yazımızı okuyunca yeterli bilgi sahibi olacak ve çocuğunuzla mükemmel slimelar hazırlayacaksınız. Hatta slime yapım çeşitlerini kullanarak slime yapımında farklı bir çok madde kullanabileceksiniz. Ancak bilmeniz gereken temel slime malzemeleri şunlar;

1- Slime Yapmak İçin Kap (Yapacağınız Slime Büyüklüğüne göre)

2- Su Bazlı Tutkal

3- Boraks

4-Çeşme Suyu

Slime Malzelerini Nereden Satın Alabilirim

1- Kap evininzde bulunan ve eşinizin izin verdiği herhangi bir tanesini kullanabilirsiniz.

2- Su Bazlı Tutkal, kırtasiyeden satın alabilirsiniz.

3- Boraks, Eczanelerden satın alabilirsiniz.

4-Çeşme suyu, ücretsiz mutfaktan doldurunuz.

Evde Slime Nasıl Yapılır

Su bardağının içine yarım bardak sıcak su ekliyoruz. Bardağın üzerine yarım bardak tutkal ilave edip kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.

Yarım bardak sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı boraks ilave edip karıştırıyoruz.

Daha sonra kıvama gelen tutkal su karışımını slime yapacağımız kaba koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız boraks su çözeltisini döküyoruz ve kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Bir miktarda elimizde yoğuruyoruz. Renk vermek isterseniz içine gıda boyası ekleyebilirsiniz.

Slime hazır...

Tutkalsız ve Borakssız Slime Nasıl Yapılır? Hemen hemen artık herkes bu soruyu merak ediyor. Yazımızın detayında borakssız slime nasıl yapılır ayrıntılarına göz atmak yararınıza olacaktır. Boraks sağlığa zararlı haberleri bir ara medyaya yansımıştı. Eğer tedirginlik duyuyorsanız bu yazımızdan boraks kullanmadan slime yapımına bakabilirsiniz.

Mısır Nişastası İle Slime Yapımı Mısır nişastası ile de mi slime yapılıyormuş diyorsunuz. Aynen mısır nişastası kullanarak ta müthiş slime yapabilirsiniz. Pofuduk pofuduk slimelar sizi bekliyor. Eğer siz de mısır nişastası kullanarak slime hazırlayacaksanız yazımızın ayrıntılarına göz atabilirsiniz.

Borakssız Slime Nasıl Yapılır?

Jel Bulaşık Deterjanı İle Slime Nasıl Yapılır? Annenizin bulaşık yıkamak için kullandığı, tencere, tava ve tabakları ovaladığı o jel bulaşık deterjanını kullanarak ta slime yapabilirsiniz. Tek yapmanız yazımızı okuyarak malzemelere ve ayrıntılara göz atmak.

Toz Deterjan İle Slime Nasıl Yapılır? Annelerin çamaşır yıkamak için kullandığı toz deterjan kullanarak ta slime yapılabiliyor. Nasıl mı? Yazımızın ayrıntılarına bakmanız toz deterjan ile slime yapımı hakkında size ayrıntılı bilgi verecektir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.