Tutkalsız ve Borakssız Slime Nasıl Yapılır

Tutkalsız ve Borakssız Slime Nasıl Yapılır

Arkadaşlar uzun süredir akım haline gelen ve hala devam eden slime yapımında bir kademe daha ilerledik, tutkalsız ve borakssız slime nasıl yapılır bunları araştırmaya başladık.

Yeni nesil oyun hamuru olan slime yapmanın birçok yöntemi bulunmaktadır. Türkiye olarak slime yapma konusunda hayli mesafe katettik. Artık tutkalsız ve borakssız slime nasıl yapılır, traş köpüğü ile slime yapımı, toz deterjan ile slime yapımı, borakssız slime yapımı, mısır nişastası ile slime nasıl yapılır, jel bulaşık deterjanı ile slime yapımı, toz deterjan ile slime yapımı konusunda bilgi sahibi olduk.

Toz deterjan ile slime yapımı konusunda da bahsettiğim gibi kızımla ilk slime denememiz başarısız olmuştu. Ancak uzun denemeler sonunda başarıya ulaştık ve bu konular hakkında yazı yazmaya karar vermiştik. 

Bu yazımızda borakssız slime yapımı ve borakssız slime yapımı malzemeleri hakkında size bilgi vereceğiz. Diğer yazılarımız da slime nasıl yapılır konusunda sizin için yararlı bilgiler hazırladık.

Borakssız Slime İçin Gerekli Malzemeler

tutkalsiz-borakssiz-slime-yapimi

3 çay bardağı kadar tutkal
Karbonat / Kabartma tozu
Gıda boyası (istenilen renkte)
Tıraş köpüğü
Kontak lens solüsyonu

Borakssız Slime Yapımı

Slime yapacağımız kabın içine su baslı tutkalı döküyoruz. Daha sonra içine istediğiniz renkte gıda boyası ilave ediyoruz. İstediğiniz renge ulaşana kadar boya ekleyebilirsiniz. Sonra 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyip karıştırmaya devam edin.Daha sonra 1 çay bardağı traş köpüğü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kabımızdaki karışıma yavaş yavaş 1 yemek kaşığı kontak lens solüsyonu ekleyip karıştırıyoruz. Ne kadar çok eklerseniz o kadar kabarık olacaktır.

Şimdi karışı elimizde yoğurma zamanı geldi. Bir miktar da elimizde yoğuruyoruz. Eğer elinize yapışıyorsa bir miktar daha kontak lens solüsyonu ekleyebilirsiniz. Kıvama geldiyse borakssız slime yapımı tamamlandı.

İyi Eğlenceler...

Slime/Slaym Nasıl Yapılır?

Tutkalsız ve Borakssız Slime Nasıl Yapılır

Mısır Nişastası İle Slime Nasıl Yapılır

Traş Köpüğü İle Slime Nasıl Yapılır

Borakssız Slime Nasıl Yapılır

Jel Bulaşık Deterjanı İle Slime Nasıl Yapılır

Karbonat veya Kabartma Tozu İle Slime Nasıl Yapılır

Toz Deterjan İle Slime Yapımı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
5
1
1
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum