Ferizli Ağacık Köyü

Ferizli Ağacık Köyü

Ferizli Ağacık Köyü haberleri, Ferizli Ağacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ferizli Ağacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Ferizli Ağacık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ferizli Ağacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağacık köyü son dakika gelişmeleri, Ağacık köyüne özgü yemekler, Ferizli Ağacık köyünün tarihi, Ağacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağacık, Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağacık köyü resimleri ve Ağacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ferizli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Ferizli Sakarya Arası Kaç Km? Ferizli Hava Durumu? Ferizli Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Ferizli Ağacık Köyünde doğan biri var mı? Ferizli Doğumlu Ünlüler Kimler?

AĞACIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ağacık, Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı bir mahalledir. Ferizli ilçesine 7 km, Adapazarı'na ise 30 km uzaklıktadır.

Mahallenin adını önceden AĞAÇLIK iken söyleyiş değişmiş AGACIK olmuştur... Prof.Dr. Sebahhattin Özel'in "Adapazarı ve İzmit yöresinde Kurtuluş savaşı Mücadelesi" kitabında köye yapılan Ermeni baskınından söz etmektedir... Bu kitaptada Ağaçlık olarak adı gecmektedir. 93 harbi vesilesiyle başlayan göç mahallenin şu anki yerleşimin başlangıcıdır...

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak üc derslik olarak kullanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.