Ferizli Gölkent Köyü

Ferizli Gölkent Köyü

Ferizli Gölkent Köyü haberleri, Ferizli Gölkent köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ferizli Gölkent köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Ferizli Gölkent köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ferizli Gölkent köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gölkent köyü son dakika gelişmeleri, Gölkent köyüne özgü yemekler, Ferizli Gölkent köyünün tarihi, Gölkent köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gölkent köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gölkent , Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gölkent köyü resimleri ve Gölkent köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ferizli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Ferizli Sakarya Arası Kaç Km? Ferizli Hava Durumu? Ferizli Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Ferizli Gölkent Köyünde doğan biri var mı? Ferizli Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÖLKENT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Gölkent , Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Gölkent; Koyunağılı ve Ahmetçavuş köylerinin birleştirilmesiyle 1971 yılında belediye olarak kurulmuştur. Eski adı Koyunağılı'dır. 2014 mahalli seçimleri sonucu belediye kapanmış Ferizli'ye mahalle olarak bağlanmıştır.

Gölkent merkezi Akgöl ile Sakarya nehri arasındaki düzlük alanlara kurulmuştur. Mahalleleri hafif yüksek sırtlara doğru uzanır. Ferizli'nin 9 km kuzeyinde, Sakarya merkeze 35 km uzaklıktadır.

Gölkent 10 km uzaklığındaki Karadeniz'in etkisiyle Türkiye'de Karadeniz iklimi etkisi altındadır. Doğal bitki örtüsü Karadeniz ormanlarıdır.

Gölkent ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Yakın çevrenin ihtiyacını karşılayacak küçük ticari işletmeler, üretilen tarım ürünlerini pazarlayacak tüccarlara sahiptir. Sakarya nehrinin oluşturduğu verimli alüvyal topraklarda; başta mısır ve şeker pancarının olmak üzere, sebzelerin üretimi yapılır. Eğimli yamaçlarda fındık tarımı yaygındır. hayvancılık süt sığırçılığı şeklinde gelişmiştir. Balığı bol olan Akgölden çevre tüm köylerle beraber yararlanılır.

1971'den 2014 yılına kadar belediye başkanları tarafından yönetilen Gölkent'te, artık muhtarlık seçimleri yapılacaktır.

2009- Arif OĞAN (Belediye Başkanı)

2004- Talih ATALAY (Belediye Başkanı)

1999- Yakup AYDOĞDU (Belediye Başkanı)

1994- Talih ATALAY (Belediye Başkanı)Gölkenti Ferizli ve çevre köylere bağlayan yollar asfalttır. İçme suyu tesisatı vardır. İlkokul ve ortaokulu vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.