Ferizli Sinanoğlu Köyü

Ferizli Sinanoğlu Köyü

Ferizli Sinanoğlu Köyü haberleri,Ferizli Sinanoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ferizli Sinanoğlu köyü ile ilgili tüm video,fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Ferizli Sinanoğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ferizli Sinanoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sinanoğlu köyü son dakika gelişmeleri, Sinanoğlu köyüne özgü yemekler, Ferizli Sinanoğlu köyünün tarihi, Sinanoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sinanoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sinanoğlu , Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sinanoğlu köyü resimleri ve Sinanoğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ferizli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Ferizli Sakarya Arası Kaç Km? Ferizli Hava Durumu? Ferizli Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Ferizli Sinanoğlu Köyünde doğan biri var mı? Ferizli Doğumlu Ünlüler Kimler?

SİNANOĞLU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Sinanoğlu , Sakarya ilinin Ferizli ilçesine bağlı bir mahalledir.

 1957 yılında belediye olan köy, 2014 mahalli seçimlerinden sonra yeniden köy haline getirilmiştir. 1995 yılına kadar Karasu'ya bağlı olan köy referandum sonucu Ferizli'ye bağlanmıştır.Köy 93 harbi sonrası büyük sürgünle Anadoluya gelen Abhazlar tarafından kurulmuştur. Gelen Abhazyalılardan Sinan isimli kişi öldüğünde, arazisi oğluna kalmıştır. Araziye ve tepeye Sinan oğullarının arasizi, tepesi, denilmeye başlanmıştır. Abhazların kurduğu köye cumhuriyetle beraber Doğu Karadenizden göç başlamıştır. Geldikleri yöreye göre mahallede; Trabzonlular, Oflular, Gürcüler, Manavlar, Muhacirler, Fatsalılar ve Sürmeneliler bir arada yaşar.Ferizliye 5 km, Sakarya'ya 30 km uzaklıktadır. Sinanoğlu engebeli bir araziye sahiptir. Köy tepelik bir alanda kuruludur. Sakarya nehrinin oluşturduğu yay içinde yer aldığından üç tarafı nehirle çevrilidir. Ovadaki arazilerinde nehirden ve güçlü yeraltı sularından tarımsal sulama yapılır.

Köy Türkiye'de Karadeniz iklimi alanı içerisindedir.mahallede, ilkokul ve ortaokul vardır. Lise bulunmamaktadır ancak taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köynün içme suyu şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık lojmanı ve personeli vardır. Mahallenin ulaşımı sağlayan yolu asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum