Fındıklı Beydere Köyü

Fındıklı Beydere Köyü

Beydere Köyü haberleri, Fındıklı Beydere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beydere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf , Rize Köyleri Arasında yer alan Beydere Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Fındıklı Beydere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beydere köyü son dakika gelişmeleri, Beydere köyüne özgü yemekler, Fındıklı Beydere köyünün tarihi, Beydere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beydere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beydere, Rize ilinin Fındıklı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beydere Köyü Resimleri ve Beydere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Fındıklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Fındıklı Rize Arası Kaç Km? Fındıklı Hava Durumu? Rize Köyleri ve Fındıklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Fındıklı Beydere Köyünde doğan biri var mı? Fındıklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beydere, Rize ilinin Fındıklı ilçesine bağlı bir köydür.

Rize iline 70 km, Fındıklı ilçesine 8 km uzaklıktadır. Köy beş mahalleden oluşur bunlar;
Merkez Mahallesi
Şenyurt Mahallesi (Baupe)
Bulutlu Mahallesi (Kampara)
Esentepe Mahallesi (Titeyin)
Karşıyaka Mahallesi (Bekirler)
Köye ait yaylalar Pashalar, Çatak, Taş, Çor, Öküzboğan, Çamlık, Horhat yaylalarıdır. En yakını Pashalar araba yolundan sonra 2 saatte yaya yürümekle en uzağı Öküzboğan ve Horhat araba yolundan sonra 7 saatte yaya gidilen yaylalardır. 2014 yılında Çamlık yaylasına kadar araba yolu yapılmıştır ve Artvin Yusufeli bağlantı yolu ile bu bölgeden de araç ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yıllık yağış miktarı 2500 mm'den 3000 mm'ye çıkmakta olup, en yüksek nem oranı % 95, en düşük nem oranı % 40 civarıdır. En yüksek sıcaklık 30 °C, en düşüğü ise –4 °C civarındadır.
Yöre halkının bölge şartlarına göre geçim kaynağı, başta çay ve fındık olmak üzere kısmen, meyvecilik, su ürünleri, arıcılık ve hayvancılıktır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda yeni bir ürün olan kivinin üretimi alternatif ürün olarak yaygınlaşmaktadır.
1996 yılından sonra taşımalı eğitim dolayısıyla köydeki ilkokul kapatılmış ve muhtarlık tarafından çeşitli amaçlarla kullanılmaya başlanmıştır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.