Geyve Çengel  Köyü

Geyve Çengel Köyü

Geyve Çengel Köyü haberleri, Geyve Çengel köyü güncel son dakika gelişmeleri, Geyve Çengel köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Geyve Çengel köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Geyve Çengel köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çengel köyü son dakika gelişmeleri, Çengel köyüne özgü yemekler, Geyve Çengel  köyünün tarihi, Çengel köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çengel köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çengel, Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çengel köyü resimleri ve Çengel köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Geyve Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Geyve Sakarya Arası Kaç Km? Geyve Hava Durumu? Geyve Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Geyve Çengel Köyünde doğan biri var mı? Geyve Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇENGEL KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çengel, Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı bir mahallerdir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kesin bilgi yoktur.

Mahallede manav yemekleri ağırlıklı olmak üzere en çok cevizli ekmek, kabaklı pide, keşkek, tarhana çorbası yer almaktadır. Mahallede Kandil günlerinde pilav yapılır; yufka, tavuk, pilav ve ayran yenilir.Sakarya il merkezine 42 km, Geyve ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Mahallede ilköğretim okulu yoktur; fakat faal taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur; ama PTT acentesi vardır. Köy Sağlık ocağına hafta da 1 gün aile hekimi gelmektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, mahallede elektrik,internet ve sabit telefon vardır.

Mahallede "Çengel" spor kulübü şu anda faal durumda bulunmasa dahi zamanında Kaymakamlık kupası ve köy turnuvalarında önemli başarılar e

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.