Geyve Dereköy Köyü

Geyve Dereköy Köyü

Geyve Dereköy Köyü haberleri, Geyve Dereköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Geyve Dereköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Geyve Dereköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Geyve Dereköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereköy köyü son dakika gelişmeleri, Dereköy köyüne özgü yemekler, Geyve Dereköy köyünün tarihi, Dereköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dereköy , Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dereköy köyü resimleri ve Dereköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Geyve Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Geyve Sakarya Arası Kaç Km? Geyve Hava Durumu? Geyve Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Geyve Dereköy Köyünde doğan biri var mı? Geyve Doğumlu Ünlüler Kimler?

DEREKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Dereköy, Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı bir mahallerdir.

Dereköy adı, mahallenin içinde geçmete olan dereden gelmektedir. köy önceden dağda olup toprak kayması nedeniyle şu anki yerine yerleşmiştir,fakat eski köy yerindeşuan tarım faaliiyetleri devem etmektedir.

Sakarya il merkezine 21 km, Geyve ilçesine 8 km Alifuatpaşa kazasına 4 km uzaklıktadır.Kışları yer yer soğuk ve bol yağışlı yazları ise serin veya sıca ktır ve toprakları aşırı verimli olmakla beraber yakın bir zamandan beri baraj ve yht derdi ile uğraşılmaktadır ;çünkü verimli toprakların hepsi bu nedenler yüzünden yok olmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu yoktur, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon ve internet hizmeti vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.