Geyve Kızılkaya Köyü

Geyve Kızılkaya Köyü

Geyve Kızılkaya Köyü haberleri, Geyve Kızılkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Geyve Kızılkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Geyve Kızılkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde

Geyve Kızılkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılkaya köyü son dakika gelişmeleri, Kızılkaya köyüne özgü yemekler, Geyve Kızılkaya köyünün tarihi, Kızılkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İhsaniye, Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılkaya köyü resimleri ve Kızılkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Geyve Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Geyve Sakarya Arası Kaç Km? Geyve Hava Durumu? Geyve Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Geyve Kızılkaya Köyünde doğan biri var mı? Geyve Doğumlu Ünlüler Kimler?

KIZILKAYA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kızılkaya , Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı bir mahallerdir.

Köy Rumlardan kalmıştır. Mahallenin adı daha önceki yerleşim yeri olan eski kızılkayanın bulunduğu kızıl renkli kayalardan gelmektedir. Eski yerleşim bu kayaların bulunduğu dağların eteğindedir ve hala yaz dönemlerinde köylü vatandaşlar yayla evlerine çıkarak fındık bahçelerinin bakımını yapıp zamanı gelince hasatını yapmaktadır.

Sakarya il merkezine 25 km, Geyve ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallede ilköğretim vardır. Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi VARDIR. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum