Giresun Yukarıalınlı Köyü

Giresun Yukarıalınlı Köyü

Yukarıalınlı Köyü Haberleri, Giresun Yukarıalınlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Giresun Yukarıalınlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Giresun Köyleri Arasında Yer Alan Yukarıalınlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberi

Giresun Yukarıalınlı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıalınlı  köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıalınlı  köyüne özgü yemekler, Giresun Yukarıalınlı  köyünün tarihi, Yukarıalınlı  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıalınlı  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıalınlı  , Giresun ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıalınlı   Köyü Resimleri ve Yukarıalınlı   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Giresun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Giresun Hava Durumu? Giresun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresun li iseniz  Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresun li Ünlüler arasında Giresun Yukarıalınlı  Köyünde doğan biri var mı? Giresun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıalınlı ,Giresun ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün bilinen esti adı Alıyoma Bala'dır.Giresun merkezine 12 km uzaklıktadır. Köy kuzeyinde Camili, güneyinde Akıncı, doğuda Çiçekli, batısında Orhaniye ile çevrilidir. Köyün İndibi, Uzuno ve Boz isimli üç ayrı mahallesi vardır. Köy merkezi üç mahalle ortasında kurulmuştur. Köyün merkezinde camisi, imam evi, 1 tane kahvehanesi, 1 tane bakkalı, ve imam evinin altında cenaze, mevlüt gibi durumlarda kulanılmak üzere aşhane bulunmaktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca Giresun ilinin en büyük geçim kaynaklarından biri olan fındık köyün en büyük geçim kaynağı arasındadır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliğialması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Köyün bilinen esti adı Alıyoma Bala'dır.[kaynak belirtilmeli]Giresun merkezine 12 km uzaklıktadır. Köy kuzeyinde Camili, güneyinde Akıncı, doğuda Çiçekli, batısında Orhaniye ile çevrilidir. Köyün İndibi, Uzuno ve Boz isimli üç ayrı mahallesi vardır. Köy merkezi üç mahalle ortasında kurulmuştur. Köyün merkezinde camisi, imam evi, 1 tane kahvehanesi, 1 tane bakkalı, ve imam evinin altında cenaze, mevlüt gibi durumlarda kulanılmak üzere aşhane bulunmaktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca Giresun ilinin en büyük geçim kaynaklarından biri olan fındık köyün en büyük geçim kaynağı arasındadır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliğialması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.