Gölyaka Hacısüleymanbey Köyü

Gölyaka Hacısüleymanbey Köyü

Hacısüleymanbey Köyü Haberleri, Gölyaka Hacısüleymanbey Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hacısüleymanbey Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Hacısüleymanbey Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı H

Gölyaka Hacısüleymanbey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacısüleymanbey köyü son dakika gelişmeleri, Hacısüleymanbey köyüne özgü yemekler, Gölyaka Hacısüleymanbey köyünün tarihi, Hacısüleymanbey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacısüleymanbey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacısüleymanbey , Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacısüleymanbey Köyü Resimleri ve Hacısüleymanbey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölyaka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölyaka Düzce Arası Kaç Km? Gölyaka Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Gölyaka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Gölyaka Hacısüleymanbey Köyünde doğan biri var mı? Gölyaka Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacısüleymanbey , Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı bir köydür.

Büyük sürgün zamanlarında köye ilk yerleşen ailelerden birinin en büyügü olan Hacı Süleyman Bey'den adını almaktadır.Köyün etnik kökeni Abhaz'dır.Kafkas kültürünün yaşatıldıgı köy Düzce'nin en büyük Abhaz köylerinden bir tanesidir.Köyde yaşayan sülaleleri şöyle sıralayabiliriz Aşba,Akoadzba,Yaşba,Trıpşı,Çuında,Ajiyba,Kucba,Bygua, Gogen, Kuntış.Köyün dügünleri Abhaz geleneklerine göre gerçekleştirilir.Dügünlerinde Abaza oyunu( Apsuva Koşara ) ve Cerkes oyunları oynanır.Abhaz büyüklerinin toplanarak verdigi karar geregi dügünlerde silah ve alkol kullanımı yasaktır.

Alüvyal bir toprak yapısına sahiptir.Bunun sebebi ise köyün içinden geçen Aksu çayı'dır.İki dağ arasında alüvyal yapıya sahip bulunan ovanın üzerinde bulunan köyün Gölyaka ile uzaklıgı 5 km, Düzce merkez ile uzaklıgı 27 km'dir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomik geçim kaynagı tarımdır.Yetişen belli başlı tarım ürünleri ise Fındık,mısır,tütün vs.dir.2013 Yılında su şişeleme fabrikası kurulması için girişimlerde bulunulmuş ve 2013 yılı sonunda fabrikanın temeli atılmıştır.Şu anda yapım çalışmaları devam etmektedir..

Köyün merkezi noktalarına konulan kameralar ile 7 gün 24 saat esasına dayanılarak görüntü kaydı yapılmaktadır.Köyde 300 ögrenci kapasiteli ilköğretim okulu vardır.Çevre köylerin ögrencileri taşımalı sistemle köy okulunda ögrenimlerine devam etmektedir.Köyün su şebekesi mevcut olup kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır.Bunun yanı sıra köyde sabit telefon hattı bulunmaktadır.01.11.2005 yılında ADSL internet baglantısı verilmeye başlanmıştır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.