Göksun Büyükkızılcık Köyü

Göksun Büyükkızılcık Köyü

Büyükkızılcık haberleri, Göksun Büyükkızılcık köyü güncel son dakika gelişmeleri,Büyükkızılcık ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Büyükkızılcık Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göksun Büyükkızılcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükkızılcık köyü son dakika gelişmeleri, Büyükkızılcık köyüne özgü yemekler, Göksun Büyükkızılcık köyünün tarihi, Büyükkızılcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükkızılcık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükkızılcık , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükkızılcık Köyü Resimleri ve Büyükkızılcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göksun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göksun Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Göksun Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Göksun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Büyükkızılcık Köyünde doğan biri var mı? Göksun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükkızılcık , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahalle, Kahramanmaraş iline 121, Göksun ilçesine 30 km mesafededir.Göksun ilçesinin kuzeydoğusunda olup batısında Esenköy,Yeniyapan;kuzeybatısında Kavşut,Yeşilkent;kuzeyinde Arıtaş;doğusunda Ağacaşar,Yazımahallesi;güneyinde Karaömer köyleriyle sınırı olup Binboğa Dağlarının güney eteklerinde kurulmuştur.

Mahalleden 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kırmızı çamurunun, sivilce ve cilt hastalıklarına iyi geldiğine kanıtlanmıştır. Suyu içildiğinde böbrek taşlarını düşürmektedir.Mineral bakımından çok zengin olup;demir ve asit bakımından güçlü bir sudur.

Büyükkızılcık kasabasının tarihi oldukça eskiye dayanır.Kasabada çeşitli medeniyetler yaşamıştır.Bizans İmparatorluğundan sonra Anadolu'ya yerleşen Türk boylarının kurduğu Anadolu Selçuklu beyliklerinden Dulkadiroğulları Beyliğine bağlı olarak yaşayan ve genelde Afşin tarafından gelen Avşar Türkmen kabilelerinin şu anki bulunan köy meydanındaki suyun etrafına yerleşilmiş ve adını suyun etrafında bulunan kızılcık ağacından aldığı bilinmektedir.İlk yerleşen kabileler:Ümmetler,Kirikler, kabileleridir. Osmanlı zamanında Kızılcık olarak bilinen mahallenin yakınına yerleşen kabilelerin de kurduğu köye de kızılcık denince Büyükkızılcık ve Küçükkızılcık olarak adlandırılmıştır. Büyükkızılcık 1989 yılında Göksun ilçesine bağlı kasaba olmuş, ilk belediye başkanı Şerif Gökkaya ilk iki dönem belediye başkanlığı yapmış Üçüncü dönem Osman Özdil, dördüncü dönem Durdu Kurtgöz ve son olarak da 2009 da seçilen Belediye Başkanı Öğretmen Bayram İnce tarafından yönetilmiş ve 2012 yılında çıkarılan Büyükşehir Yasası ile 2014 yılı Mart ayının 29'unda beldelikten düşerek Büyükkızılcık mahallesi olarak Göksun ilçesine bağlanacaktır.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Kasaba halkı tarihten getirdiği Türk kültürü,örfü ve adetlerini aynen devam ettirmektedir ve şive olarak da aslına bağlı kalmışlardır.Kasaba kadınları kök boya ile renklendirdikleri iplerle atalarının geldiği Orta Asya'daki Türklerin kullandığı kilim nakışlarını aynen kullanmışlardır ve kullanmaya devam etmektedirler.Kızılcık kilimi olarak da ünlenmiştir.Düğünleri kalabalık olup düğünlerde halay,tek kişilik,ve iki kişilik oyunlar oynanır ve güreşler yapılır.Oyunları:dama,üçtaş,dokuztaş,enek,çöte,ip atlama,körebe,mullara, eşimeşim vb.oyunlardır.komşu ve akraba bağlılıkları güçlüdür.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.