Göksun Doğankonak Köyü

Göksun Doğankonak Köyü

Doğankonak haberleri, Göksun Doğankonak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Doğankonak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Doğankonak Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göksun Doğankonak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Doğankonak köyü son dakika gelişmeleri, Doğankonak köyüne özgü yemekler, Göksun Doğankonak köyünün tarihi, Doğankonak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Doğankonak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Doğankonak , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Doğankonak Köyü Resimleri ve Doğankonak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göksun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göksun Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Göksun Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Göksun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Doğankonak Köyünde doğan biri var mı? Göksun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Doğankonak , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Doğankonak &Haydan mahallesi Erzurum Kars yöresinden 1877 Osmanlı - Rus savaşlarının patlak verdiği yıllarda 93 muhaciri olarak Anadolu'nun içlerine göç etmiştir.Özellikle Kayseri'nin Pınarbaşı , Sarız ilçeleri ile Göksun kazasının arazilerini kendilerine yerleşim yeri olarak mesken tutmuşlardır.Köy halkı geçmişine ,tarihine kültürüne sıkı sıkıya bağlıdır.

Kahramanmaraş iline 120 km, Kayseriye 160 km Göksun ilçesine 30 km, tufanbeyli ilçesine 32 km uzaklıktadır. Doğuda Binboğa dağları,batıda Kırmıt dağı arasında yer alır.Kayseri-Kahramanmaraş arasında ana yol üzerinde yer alır.Köyümüzün içinden asfalt geçer.Karayoları ve BOTAŞ petrol boru hatları mahallesimüzden geçmektedir.

Mahallenin iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir. mahallesimüzün iklimi iç kesimlerde ve binboğa dağlarının yanında yer alması nedeniyle karasal iklime sahiptir.kışlarımız ser,soğuk ve kar yağışlı geçerken yazları sıcak ve kurak geçer.hakim bitki örtüsü bozkır ve steptir.yağışların çoğunu ilkbahar aylarında alır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır.HAYDAN&Doğankonak ilköğretim okulu 1957 yılında yapılmış ve 2 derslikten ibarettir.Ancak öğrenci yetersizliği sebebiyle şu an köy okulu kapalı olup taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.