Göksun Ericek Köyü

Göksun Ericek Köyü

Ericek haberleri, Göksun Ericek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ericek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Ericek Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göksun Ericek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ericek köyü son dakika gelişmeleri, Ericek köyüne özgü yemekler, Göksun Ericek köyünün tarihi, Ericek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ericek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ericek , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ericek Köyü Resimleri ve Ericek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göksun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göksun Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Göksun Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Göksun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Ericek Köyünde doğan biri var mı? Göksun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ericek , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir mahalledir. 7 tane mezrası vardır. Yoncalı Haytalar Havcılar bunlardan üçüdür. Berit dağının Ericek yüzünde iki tane mağara vardır: Havcılar ve Yoncalı. Karnıyarık adlı su kaynağında yaz aylarında bile insan elini donduracak soğuklukta su çıkmaktadır.

Ericek köyü bildiğim kadarıyla etnik köken olarak, tecirli aşiretine, dulkadirli Türkmenlerine, ve oğuzların beydili, ya da avşar boyuna kensup Türkmendir, benim araştırarak öğrenebildiğim bunlar, ve ayrıca ericek köyü sakinleri tecirli ya da tacirlü aşiretinden oldukları için bu köy sakinleri göçebe bir yaşam sürmüşler, çukurova bölgesinde, osmaniye, tüysüz, kırmıtlı gibi yerlerde kışlarlarmış. Yazın ise yaylalara çıkarlarmış bu aşiret sakinleri.

Ericek köyü sakinlerinin içinde bulunduğu Tecirli aşireti 19. Yüzyılda göçebe yaşamlarıyla devreye verdikleri zarardan dolayı iskan politikaları sonucunda iskan edilmeye çalışılmış olsa da bu konuda bir çok çaba sonuç vermemiş en sonunda iskan edildiğinde ericek köyünde kalanlar ericekte, tüysüzde kalanlarsa tüysüzde kalmışlar sanırsam. Anlattıklarımda kesinlik yoktur fakat bir ericekli olarak duyduklarım, araştırdıklarıma istinaden yazıyorum.

Ericek halkı yaylaya diye yaz aylarını geçirmek için bölgeye iskandan sonra bir kışı ericekte geçirmişlerdir, Ericek çocukları ailelerine ne zaman geri döneceğiz diye sorduklarında aileler çocuklarına karlar eriyecek de gideceğiz karlar eriyecek de gideceğiz demişler, bu devamlı böyle olunca köyün ismi de tarihinden bir parça ve eser olarak kalmış, ericek olmuştur. Tüylü, Telli gibi soyadlar Osmaniyenin tüysüz yerinden ve tecirli telli isim benzerliğinden koyulmuş olabilir. Kesinlik arz etmez...

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum