Göksun Gölpınar Köyü

Göksun Gölpınar Köyü

Gölpınar haberleri, Göksun Gölpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gölpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Gölpınar Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göksun Gölpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gölpınar köyü son dakika gelişmeleri, Gölpınar köyüne özgü yemekler, Göksun Gölpınar köyünün tarihi, Gölpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gölpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gölpınar , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gölpınar Köyü Resimleri ve Gölpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göksun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göksun Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Göksun Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Göksun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Gölpınar Köyünde doğan biri var mı? Göksun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gölpınar , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Yemekler:Patatesin belki de on on beş çeşit yemeği yapılır.Hamur işi de öyle: hınkal,mafiş,bişi,kete,tutmaç,yarma,papa,çırtlama,lokma,içli kete bunlar hep yapılır. en meşhur yemeği hınkaldır.Kahramanmaraş iline 85 km, Göksun ilçesine 5 km uzaklıktadır. RAKIM: 1364m. KÖYE AİT ÜÇ PINAR YAYLASI BULUNMAKTADIR.KÖYE YAKLAŞIK 1,5 KM MESAFEDEDİR.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Gölpınar mahallesi Göksun ilçesini tarım ve hayvancılıkta ilçeyi en iyi bir şekilde temsil eden nadir köylerinden biridir. Gölpınar mahallesinde; son derece modern traktörler ve eğitimli, donanımlı çiftçileri bulunmaktadır. Mahallenin yetiştirdiği başlıca masülleri; ayçekirdeği, şeker pancarı, mısır, buğday, arpa, fasulye, patates, sarımsak. Mahallede bahçe tarımı olarak lahana, çilek, domates, elma, armut, kiraz, ceviz vb. ürünler yetişmektedir.

Gölpınar mahallesi hayvancılıktada tarımda olduğu kadar başarılıdır. Mahallede kapalı alanda günümüz şartlarına uygun modern ahırcılık, besicilik ve süt hayvancılığı yapılmaktadır. Büyük baş hayvanlar ( inek, dana ) kapalı besi ahırlarında yetiştirilmektedir. Küçük baş hayvanlar ( koyun, kuzu, keçi ) yayla ve açık arazide yetiştirilmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ve yeni olmasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallenin içerisinin yolları asfalt aynı zamanda camisi minareli olarak yeni yapılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum