Göksun Kavşut Köyü

Göksun Kavşut Köyü

Kavşut haberleri, Göksun Kavşut köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kavşut köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Kavşut Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göksun Kavşut köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kavşut köyü son dakika gelişmeleri, Kavşut köyüne özgü yemekler, Göksun Kavşut köyünün tarihi, Kavşut köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kavşut köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavşut , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavşut Köyü Resimleri ve Kavşut köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göksun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göksun Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Göksun Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Göksun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Kavşut Köyünde doğan biri var mı? Göksun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kavşut , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kavşut kelimesi kav-şut kelimelerinden oluşmuştur. Burada kavşut, derelerin birleştiği yer anlamına gelmektedir. Kavşut mahallesinde önceden akarsu yoğunluğu yaşandığından dolayı bu ismi uygun görmüşlerdir. Köy merkezinde ve mezralarında eski kilise ve yerleşim yeri kalıntıları bulunmaktadır. Bizans döneminde ismi ''Kızılşehir'' olan Kavşut'un kuzeydoğusundan eski bir ticaret yolu geçtiğine dair önemli ipuçları bulunmuştur.

Geleneksel Türk İslam kültürü ve adetleri benimsenmiştir.Gelenekler çok önemsenir. Hala düğünlerde eski usul eğlenceler tertip edilir. Mahalleden ayrılan bireyler gittikleri yerlerde akrabalık ve hemşehrilik bağlarını sürdürmeye özen gösterirler.

Kahramanmaraş iline 122 km, Göksun ilçesine 24 kmdir. Kömür Suyu mahallesi ikiye bölmektedir. Genel olarak dağlık bir coğrafyada kurulmuş olan Kavşut'un en bilindik dağı Işık Dağı'dır. Güneydoğusunda Kömürköy ile komşuyken , başka hiçbir yerleşim merkeziyle karayolu bağlantısı bulunmamaktadır. Sarp ve engebeli arazi yapısından dolayı genel olarak hayvancılık ve arıcılık yer yer de basit tarım yapılmaktadır.

kışları kar yağışlı ve soğuk yazları rakım fazla olması sebebiyle resin ve yağışsız geçmektedir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Köyümüzde Avea ve Turkcell hatlı telefonlar çeker.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.