Göksun Tahirbey Köyü

Göksun Tahirbey Köyü

Tahirbey haberleri, Göksun Tahirbey köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tahirbey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Tahirbey Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göksun Tahirbey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tahirbey köyü son dakika gelişmeleri, Tahirbey köyüne özgü yemekler, Göksun Tahirbey köyünün tarihi, Tahirbey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tahirbey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tahirbey , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tahirbey Köyü Resimleri ve Tahirbey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göksun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göksun Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Göksun Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Göksun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Tahirbey Köyünde doğan biri var mı? Göksun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tahirbey , Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin yaklaşık 200 yıllık geçmişi vardır...Daha önce bu çevrede yaşayan Ermenilerin göçünden sonra bu yöreye Çerkesler yerleşmiştir...Mahallenin adı üç köye adını veren Mehmetbey, Mahmutbey ve Tahirbey kardeşlerden geldiği rivayet edilir. Mahallede Çerkes nüfusu yoğun olmakla birlikte son senelerde Türk nüfusu da yerleşmiştir...

Kahramanmaraş iline 103 km, Göksun ilçesine 10 km uzaklıktadır.Ormanlık alanları ile eşsiz güzellikleri olan bir mahalledir. Orman içerisinde piknik alanları bulunmaktadır...

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisinde olduğu söylense de daha yüksek bir yerleşim yeri olmasından dolayı karasal iklim daha etkindir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır.Mahallede yeni yapılan çocuk parkı da vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ya da PTT acentesi bulunmamaktadır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köy doğal gaz boru hattına yakın mevkide bulunmakta ve bu sebeple köy girişinde Jandarma Karakolu kurulmuş durumdadır. Mahallede çevre köyleri de kapsayan el beceri kursları düzenlenmektedir...

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.