Gölova Okçaören Köyü

Gölova Okçaören Köyü

Okçaören Köyü haberleri, Gölova Okçaören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Okçaören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Okçaören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölova Okçaören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Okçaören köyü son dakika gelişmeleri, Okçaören köyüne özgü yemekler, Gölova Okçaören köyünün tarihi, Okçaören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Okçaören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Okçaören, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Okçaören Köyü Resimleri ve okçaören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölova Sivas Arası Kaç Km? Gölova Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gölova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gölova Okçaören Köyünde doğan biri var mı? Gölova Doğumlu Ünlüler Kimler?

OKÇAÖREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Okçaören, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 179 km, Gölova ilçesine 19 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

OKÇAÖREN KÖYÜ HAKKINDA BİLGİLER

Gölova'nın güneybatısında yer alan en uzak köylerden biridir. Köyün batısı Akıncıların köyleri ile, kuzeyi Çevrecik-Sarıçiçek mezrası, doğusu Ulu çukur, Can köy, güneyi ise İlyas köy ile sınırlanmıştır.
Bu sınırları dışında yörenin tabiriyle Ağeniş, Büyük boz, Su dökülen, Büyük taş, Kireç kuyusu, Keçeli, Dip yol ve Taksim köyün sınırlarını oluşturur. Bu sınırlar asırlardır, nesiller boyunca gelen sınırlardır.
Köyün arazisinin önemli bir kısmı Kel dağ-Kızıldağ sırasının kuzey eteklerinde yer aldığından oldukça engebelidir. Bu engebelilik tarım alanlarını da etkilemiştir. Tarıma müsait arazinin en az olduğu köydür. Tabii ki bu da yerleşme ve nüfus üzerine olumsuz etkiler yapmıştır. Bu nedenle de nüfusu en az olan köyümüzdür. 11 hanenin kaldığı köyde 29 kişi kışın ikamet etmektedir. Ancak yaz mevsiminde geri dönüşle bu sayı artmaktadır.

Köyün kuruluşu ile ilgili olarak çeşitli bilgiler nesiller boyu aktarılarak gelmiştir. Köyün Kuru çay'dan gelen Hasan ve Ömer Ağalar tarafından 300 sene önce kurulduğu söylenmektedir. Ancak Türklerden önce de Rumların buralarda yaşadıkları bilinmektedir. Rumların, seferberliğe kadar Ordu deresindeki kireç taşlarını çıkarttıkları ve işlettikleri, yaşlılarca söylenmektedir.Yine Ordu deresi civarındaki bir mağaranın Hz. İsa tarafından kutsandığını, bu nedenle de Rumların yaşadığı dönemde hıdrellezde bu mağarayı ziyarete geldikleri söylenmektedir. Daha sonraki dönemlerde de birkaç kez İstanbul'daki Rumların bu mağaraya ziyaret amacıyla geldikleri söylenmektedir. 15 metre derinlikteki ve 3 metreye varan genişlikteki mağarada bazı yazı ve resimler bulunmaktadır.

Köyün 2100 dekar tarım arazisine karşılık 10.000 dekar merası bulunmaktadır. Tarım alanlarının bir çok yerde yaklaşması nedeniyle tarım ürünleri çok ekilememektedir. Hayvancılık ise zamanla tamamen bitmiştir. Geçmişte küçükbaş hayvancılık en önemli faaliyetti. Gölova ilçesinde koyun bulunan sayılı köylerdendi. Yine arazisinin sarplığı traktör ve ekipmanlarının köye girmesini zorlaştırmaktadır. Bundan dolayı koşum hayvanları yakın zamana kadar kullanılmaktaydı. Yazın gelen nüfus köyde bahçe tarımı dışında mısır,fasulye gibi ürünler yetiştirmektedir.

Köyün tüm nüfusu 700 kadardır. En önemli sorunları ise susuzluktur. Beşoluk suyunun getirilerek tarıma kazandırılması ve mevcut yabani fındık ağaçlarının aşılanarak çeşitli meyveler elde edilebilmesidir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.