Gölyaka Taşlık Köyü

Gölyaka Taşlık Köyü

Sarıdere Köyü Haberleri, Gölyaka Sarıdere Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sarıdere Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Sarıdere Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gölyaka Taşlık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşlık köyü son dakika gelişmeleri, Taşlık köyüne özgü yemekler, Gölyaka Taşlık köyünün tarihi, Taşlık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşlık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşlık , Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşlık Köyü Resimleri ve Taşlık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölyaka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölyaka Düzce Arası Kaç Km? Gölyaka Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Gölyaka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Gölyaka Taşlık Köyünde doğan biri var mı? Gölyaka Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taşlık , Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, Aksu köyüne bağlı Taşlık mahallesi iken, 1989 tarihinde ayrılarak Taşlık köyü adını almıştır.

Taşlık köyü tarihi 19. yüzyılın sonuna dayanmaktadır. Osmanlı-Rus savaşından kaynaklanan göç sonucunda Karadeniz bölge halklarından, Ordu ve Trabzon illerinden yapılan akıma cevap olarak kurulmuştur. Köye ilk yerleşenler' 'Abdullahonbaşıoğulları' olarak bilinen Hacılar sülalesi ve Gıldırlar Diye Bilinen,Ataşlar"Kara Omar" adındaki 'Aydınlar' sülalesidir.daha sonraları Hatipoğulları,Yetimoğulları,çobanoğulları,kahvecioğulları,köralioğulları,köseoğulları,güççekliler sülaleleri gelerek yerleşmiş hepsi birbirine akrabadır.köyün alt kesimide bulunan bolgede abhazyadan gelen abhazlar bulunmakla birlikte yöresel ve yenilikçi bir köydür.Köyün okuyan gençleri genelde memur olarak diğer illlerde görev yapmakta birbölümüde 1960 yılında almanya isviçre gibi ülkelere çalışmak için gittiğinden köyün yeni nüfusu giderek azalmaktadır.köyde kalan diğer halk ta çifçilik ve hayvancılıkla hayatına sürdürmektedir.yeni yeni yurt dışından emekli olup köye dönen büyüklerimiz bulunmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Düzce iline 25, Gölyaka ilçesine 3 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.