Gömeç Karaağaç Köyü

Gömeç Karaağaç Köyü

Karaağaç Köyü haberleri, Gömeç Karaağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Karaağaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gömeç Karaağaç Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaağaç Köyü son dakika gelişmeleri, Karaağaç Köyü ne özgü yemekler, Gömeç Karaağaç Köyü nün tarihi, Karaağaç Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaağaç Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaağaç Köyü, Balıkesir ilinin Gömeç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaağaç Köyü Resimleri ve Karaağaç Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gömeç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gömeç Balıkesir Arası Kaç Km? Gömeç Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Gömeç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Gömeç Karaağaç Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gömeç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gömeç içesine bağlı bir mahalledir.2000 yılı nüfus sayım sonucuna göre 2459 nüfuslu bir mahalledir.Karaağaç Beldesi 1992 yılında üç mahallenin birleştirilmesi ile kurulmuştur. Belde merkezi İzmir-Çanakkale Karayolu (D87) üzerinde, denizden yaklaşık 2 km içerdedir. Belde Gömeç merkez ve Burhaniye bağlı Pelitköy beldesinin arasındadır. Başlıca kıyı şekilleri Gemi Yatağı Koyu bir kısmı ve Boz Burundur. Beldenin batısında Uyuz Kaplıcası bulunmaktadır.
Bozburun, Strabon tarafından Pyrrha Burnu olarak adlandırılmıştır. Ayrıca bu burunda bir Afrodit tapınağı vardır.[kaynak belirtilmeli] Kisthene antik şehri de burnun güney tarafındadır. Belde Kurtuluş Savaşı sırasında Yarbay Ali Çetinkaya tarafından karargâh olarak seçilmiştir. Belediye binasında bir kısmı Kuvvayı Milliye Müzesi olarak hizmet vermektedir.
Türkiye'nin ilk tatil sitelerinden Artur Tatil Sitesi de yine bu beldede bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.