Gönen Çınarlı Köyü

Gönen Çınarlı Köyü

Çınarlı Köyü haberleri, Gönen Çınarlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çınarlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Çınarlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gönen Çınarlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çınarlı Köyü son dakika gelişmeleri, Çınarlı Köyü ne özgü yemekler, Gönen Çınarlı Köyü nün tarihi, Çınarlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çınarlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çınarlı Köyü, Balıkesir ilinin Gönen ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çınarlı Köyü Resimleri ve Çınarlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gönen Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gönen Balıkesir Arası Kaç Km? Gönen Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Gönen Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Gönen Çınarlı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gönen Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gönen içesine bağlı bir mahalledir.

Ataları asırlarca Kuzey Kafkasya'nın bugünkü Soçi bölgesi civarında yaşamış olan ve 1864 yılındaki büyük sürgün sonrası Gönen ilçesinin 6 km kuzey-doğusunda yerleştirilmiş Ubıh sülalelerinin yoğunlukta olduğu bir Çerkes mahallesidir. Mahallenin eski adları sırası ile kurucusu olan Mehmet Ali Bey mahallesi ve Yukarı Keçeler mahallesidir. Mahallenin kuruluşunda Shapli,Harat, Guj, Brüç, Dug, Zegko, Gkasım, Açmuj, Mezergu, Şavko, Lhış, Dupşov, Bağ, Lheserko, Psrıç, Zegko sülalerinden ailelerin yer aldığı görülmektedir. Bu sülalerden bir kısmı göçler nedeni ile maalesef artık mahallede yaşamamaktadır.
Köy, ekonomik nedenlerle 1950 li yıllardan sonra büyük şehirlere ve 1960 sonrası ise Avrupa'ya yoğun göç vermiştir. Orman kenarında içinde iki derenin birleştiği vadi içinde yer alan çok şirin bir mahalledir. Adını aldığı çınar ağaçları bu derelerin her iki yanında sıralanmaktadır. Köy meydanındaki koruma altına alınan, anıt değeri olan büyük çınar ağacının ise en az 400 yıllık olduğu tahmin edilmektedir.
Kayıtlar 1904 yılında yapılan ilk genel nüfus sayımında mahalle nüfusunun 480 kişi civarında olduğunu, bunlardan 114'ünün ise Büyük Sürgün Dramını yaşamış Kafkasya doğumlu kişiler olduğunu göstermektedir. Yine aynı kayıtlar Birinci Dünya Savaşında değişik cephelerde savaşmış, mahallesine dönemeyen yaşları 19 ila 45 arasında değişen 7 kahraman şehidin olduğunu göstermektedir. 1964 yılında yapılan Kıbrıs harekatı sırasında şehit düşen Türkiye'de pek çok şehrin caddelerine ve meydanlarına adını veren Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel' in annesi de Çınarlı Mahalleninde doğmuştur. Merhum İlahiyatçı Prof. Dr. Kemal Işık ve Merhum General Temel Bağ Çınarlı mahallesindendir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.