Gürün Başören Köyü Video

Başören, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Eski tarihe ait ören kalıntılarından adına Başören denilmiştir.Sivas iline 173 km, Gürün ilçesine 41 km uzaklıktadır. K.Maraş il sınırına 60 km uzaklıktadır. Köyün rakımı 1750 m dir.

Gürün Başören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başören köyü son dakika gelişmeleri, Başören köyüne özgü yemekler, Gürün Başören köyünün tarihi, Başören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başören, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başören Köyü Resimleri ve başören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Başören Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

BAŞÖREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Başören, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Eski tarihe ait ören kalıntılarından adına Başören denilmiştir.

Sivas iline 173 km, Gürün ilçesine 41 km uzaklıktadır. K.Maraş il sınırına 60 km uzaklıktadır. Köyün rakımı 1750 m dir.

Köyün ekonomisi tarım,hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu var ve kullanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik,sabit telefon ve internet vardır.

Yüreğini sıkı giyin yavrum
Zîra soğuk olan dışarısı değil,
İnsanların yürekleridir.
Düşünceni, fikrini iyi kuşan yavrum,
Etrafında sapıklık sel olup akmakta.
İmanını bir kıvılcımla alevlendirirsin de,
Bir damla zehirli söz nice ruhlar yakmakta

Adil Çopur

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar