Gürün Erdoğan Köyü Video

Erdoğan, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 193 km, Gürün ilçesine 57 km uzaklıktadır.

Gürün Erdoğan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erdoğan köyü son dakika gelişmeleri, Erdoğan köyüne özgü yemekler, Gürün Erdoğan köyünün tarihi, Erdoğan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erdoğan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erdoğan, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erdoğan Köyü Resimleri ve erdoğan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Erdoğan Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

ERDOĞAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Erdoğan, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 193 km, Gürün ilçesine 57 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ve bunu daha ileriye götürebilmek için erdogan köyü tarım ve hayvancılık koperatifi kurulmuştur

Çerkes yerleşimidir.Maraşlı (Erdoğan) Köyü Halkı 1877/1878 yılında yapılan Osmanlı-Rus savaşları esnasında Kuzey Kafkasya’nın Nalçık Bölgesinden gelerek önce Maraş bölgesine, daha sonra Maraşlı Köyüne gelerek yerleşmişlerdir. Gürün İlçesinin tek Çerkes Köyüdür. Maraşlı (Erdoğan) Köyü, Kayseri-Malatya yolu üzerinde, Gürün İlçesi’nin kuzeybatı kesiminde yer alan ve ilçe merkezine 57 km.’lik mesafede bulunan 30 hanelik (1997) bir köydür.

Bu köyde yaşayanların birçoğunun Maraş bölgesinden gelmesi dolayısıyla bu ismi almıştır. Maraşlı Köyü’nün ismi ise 1990 yılından itibaren değiştirilmiş ve Erdoğan olarak bilinmektedir. Maraşlı Köyü’nün ÒAğılın SuyuÓ denilen yerde eski bir yerleşim yeri vardır. Köyün kuzey kısmında da Ermeniler zamanından kalmış olan yel (rüzgar) değirmeni bulunmaktadır. Günümüzde ise kalıntısı mevcuttur. Sümerler’den kalmış olduğu bilinen ve Salyurt Yaylasından başlayarak Kangal ilçesi topraklarına kadar uzayan dikilitaşlar Maraşlı Köyü’nün hemen kuzeyinden geçmektedir. Maraşlı Köyünden de eski dönemlere ait birtakım eski yerleşim birimlerinin bulunması, bu köyün de tarihinin çok eskilere dayanmış olduğunu göstermektedir.

Maraşlı (Erdoğan) Köyü’nün doğu kesiminde yer alan Alimin Pınarı mevkiinde Osmanlı Devleti zamanından beri işletilmekte olan Devlet harası bulunmaktaydı. özellikle de bu harada at yetiştirilmekteydi. Fakat bu durum günümüzde tamamen kalkmış durumdadır. Günümüzde ise köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Maraşlı Köyü’nün de yol, su gibi sorunlarının yanı sıra tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve teşviki yönünden çalışmaların yapılması hususunda büyük sorunları bulunmaktadır. ( Şırayder,Kutay,Şekercan,Şak,vuko,DEMİRCILER Beşgür, Hajkul, Soh, Arslandok, Kanlı, Çelik,Ağurtlu, Batur, Duman gibi soyadlarını taşıyan Maraşlı Köyü halkının büyük çoğunluğu Çerkesdir. Düğün ve adetler bölüm Bütün Yönleriyle Gürün İlçesi Adlı kitap)

Maraşlı Köyünde sırasıyla Abidin Arslandok, Hacı Kanen,Şak Rauf, Fikret Kutay, Ferhat Arslandok (1985-1989), Hayri Duman (1989-1994), muhtarlık yapmışlardır. Ferhat Arslandok ise 1994 yılı seçimlerinde DYP’den İl Encümeni seçilmiştir. Maraşlı Köyünde köy ile, Kayseri-Malatya asfaltı arasındaki bölgede Bakır Madeni bulunmaktadır. Köy ilkokulu 1960 yılında yapılmıştır. Eğitim ve öğretime devam etmektedir. Köyde 1991 yılında ahşap binanın yerine yıkılarak betonarme şeklinde inşa edilen bir camii bulunmaktadır. cami içinde lojman yapılmıştır[ Köy ilkokulunun lojmanı vardı. Köyde içme suyu yetersiz kalmaktadır. Çünkü 1974 yılında YSE tarafından yaptırılan sadece bir tane çeşme bulunmaktadır. Maraşlı Köyü’nün güneydoğusunda yer alan kaynağın köye getirilmesiyle içme suyu sorunu halledilmiş olacaktır. Kayseri-Malatya asfaltına 4 km.’lik uzaklığı bulunan köy yolunun da asfaltlanarak karayollarına bağlanmasıyla birlikte yol sorunu da çözümlenmiş olacaktır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar