Gürün Kaynarca Köyü

Gürün Kaynarca Köyü

Kaynarca Köyü haberleri, Gürün Kaynarca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kaynarca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kaynarca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gürün Kaynarca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaynarca köyü son dakika gelişmeleri, Kaynarca köyüne özgü yemekler, Gürün Kaynarca köyünün tarihi, Kaynarca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaynarca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kaynarca, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaynarca Köyü Resimleri ve kaynarca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Kaynarca Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAYNARCA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kaynarca, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 172 km., Gürün ilçesine 34 km. uzaklıktadır. Bu coğrafyada arpa,buğday,nohut,yonca yetiştirilmektedir. Yakacak olarak tezek yakılmaktadır. Tutuşturmak içinde Geven Toplanmaktadır.

Kaynarca ( Alevi / Sünni ) Köyün kuzeybatı tarafında Hititler zamanından kalma bir kale ve etrafında birçok mezara rastlanmaktadır. Kale şu anda görünümünü yitirmiş, sadece taş yığını halindedir.

Kaynarca köyü muhtarlık olmadan önce, Göbekören köyünün yaylası olarak kullanılıyormuş. Samud'lar , Köşker'ler ve Küşne'lerin yaylasında nüfus çoğalınca muhtarlığa ayıran Hasan AYVATAŞ olmuştur.

Köyün içinden Tohma Çayı ile Kayseri-Malatya karayolu yan yana geçmektedir.

köy ismini nereden aldı bilinmemektedir bir rivayete göre içerisinde çok kaynak suları olduğundan kaynaklanıyor.

TÜRKMEN Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.

Köy Malatya, Kayseri, Sivas üçgeninin ortasında kaldığı için bu üç şehrin kültürlerini almıştır.Düğünler davullu zurnalıdır. Köyde alevi Sünni inancı karışık olmasına rağmen herhangi bir ayrımcılık yoktur. Kız alıp vermeler devam etmektedir.

BAŞLICA YEMEKLER:

Mantı, İçli Köfte, Kete, Hangel, Ekşili Köfte, İçli Kömbe, Sulu Mantı,Yoğurtlu Köfte,Ispanaklı Çörek , Gaygana ,Boranı yörenin başlıca yemek çeşitleridir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak her evde telefon bulunmaktadır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.