Hafik Celalli Köyü

Hafik Celalli Köyü

Celalli Köyü haberleri, Hafik Celalli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Celalli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Celalli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Celalli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Celalli köyü son dakika gelişmeleri, Celalli köyüne özgü yemekler, Hafik Celalli köyünün tarihi, Celalli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Celalli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Celalli, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Celalli Köyü Resimleri ve celalli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Celalli Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

CELALLİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Celalli-bucak merkezi, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Köyün ne zaman kurulduğu bilinmemektedir. Her ne kadar halk arasında köyün 'Celâl' adında bir kişi tarafından kurulduğu söyleniyorsa da bu isime eski kayıtlarda rastlanmamıştır. Dönemde çıkan bir isyan çıkaran Türk boylarını Anadolu'nun muhtelif yerlerine dağıtmış. Dağıtım, farklı boylardan alınan ailelerin birleştirilip; çeşitli köylere ve mezralara yerleştirilmesi şeklinde olmuştur. Bu aile guruplarından bir kısmı da köye ve çevresine yerleştirilmiştir.

Burada yaşayanlara da isyana katılmaları sebebiyle sinirli, hiddetli anlamına gelen 'Celâlli' denilmiştir. köydeki insanların bir kısmı Yağlak Mevkii'ndeki 'Evler Göçen' denilen harabelerden; bir kısmının 'Karayaprak' ve 'Acısu' mevkiindeki harabelerden; bir kısmı da 'Kozağacı Mezrası', Pağaç, Kızılcakışla, İmirhan ve Kulyusuf köylerinden göç ederek bugünkü köyü oluşturdukları bilinmektedir. TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Sivas iline 58 km, Hafik ilçesine 26 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır . Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köyün tarihi iki seteni vardır. Bu setenlerin taşları şu anda köy meydanındadır. Taşın biri siyah granite benzer. Bu taşın nereden getirildiği bilinmemektedir. Öteki taşların ise, 'Dolay' mevkiinde yapılıp getirildiği bilinir. Ancak, kimin ne zaman yaptığı hakkında bilgi yoktur. köyde YSE tarafından yapılmış; kapalı şebeke yapılması sebebiyle şimdi kullanılmayan sekiz adet yeni çeşmesi ile dört tane tarihi çeşmesi bulunur. İçme suyu sıkıntısı çekildiği için köyde çeşmelerin özel bir yeri vardır. Derviş Ağa tarafından akıtılan Şifa Suyu, 1953 yılında tamir edilerek bugünkü yerine taşınmıştır. 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum